základní část, 33. kolo
07.04.2008 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Aberdeen FC - Falkirk FC 2:1

V souboji o "Top Six" zvítězil Aberdeen, který na svém hřišti přehrál Falkirk v poměru 2:1. Hrdinou večera se stal Chris Maguire, jenž vstřelil obě branky domácích.

Falkirku sice k jistotě šesté příčky stačila remíza, nicméně se hned v úvodu do domácího týmu pustil s vervou, když ve čtvrté minutě Carl Finnigan zakončoval po centru Thomase Scobbieho hlavou. Brankář Dons Derek Soutar byl ale pozorný a jeho pokus bez problémů kryl. O pět minut později se po přihrávce Jacka Rosse dostal Finnigan opět do zakončení, Soutar ale předvedl další ze svých skvělých zákroků. Ve dvaadvacáté minutě The Bairns zaplatili za své spálené šance. Scott Severin našel dlouhým autem z levé strany na bližší tyči soupeřovy brány Zandera Diamonda, domácí obránce prodloužil na Chrise Maguira a ten poslal hlavou míč za záda brankáře Falkirku Roberta Olejnika a otevřel skóre.

Velmi hladový po vyrovnávacím gólu působil hostující tým hned v první minutě druhé půle. Scott Arfield adresoval přihrávku Grahamu Barrettovi, který se ocitl ve velké šanci. Domácí záložník Foster však skvělým obranným zákrokem znemožnil Barrettovi skórovat. O tři minut později se Falkirk vyrovnávací branky přece jenom dočkal. Arfield nacentroval na Carla Finnigana, jenž ze dvou metrů nedal Soutarovi žádnou šanci.

Domácí se ale nevzdávali, dnešní zápas chtěli za každou cenu vyhrát, a tak vrhli všechny síly do útoku a výsledkem toho byl vítězný gól, který střelil osm minut před koncem utkání Chris Maguire. Po spolupráci Lee Millera a Soneho Aluky se k míči dostal právě domácí útočník, jenž nádhernou střelou ke vzdálenější tyči rozjásal fanoušky Aberdeenu. Ti tak mohli svému týmu gratulovat k postupu do elitní šestky.

Aberdeen se díky této výhře posunul na šesté místo skotské nejvyšší soutěže a zahraje si skupinu o titul, na Falkirk zbyla pouze spodní šestice skotské Premier League.

Autor: Petr Páral / football.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Věřím, že se domácí prosadí. Tip 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře to pro Aberdeen FC dopadlo ! Momentálně drží velmi důležité 6. místo. To by jim ještě zaručovalo po rozdělení ligy boje o titul.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele