o titul, 36. kolo
03.05.2008 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Aberdeen FC - Dundee United 2:1

Šance Aberdeenu na třetí místo žijí i po dnešním zápase, jelikož tým Jimmyho Calderwooda porazil na Pittodrie Stadium Dundee United 2:1. Dvoubrankové vedení zajistili domácím Richard Foster a Karim Touzani, za United pak už pouze snižoval Danny Swanson.

Utkání začalo velmi svižně a hned v první minutě musel likvidovat domácí brankář Jamie Langfield hlavičku Lee Wilkieho. Mezitím se na druhé straně pokoušel skórovat Morgaro Gomis. Jeho střela však mířila nad. Diváci se poprvé mohli radovat ve třicáté minutě. Derek Young vypálil na Lukasze Zalusku tvrdou střelu, kterou hostující brankář vyrazil přímo před Richarda Fostera, jenž pohodlně dopravil balon do brány. Nebýt Langfielda mohl Aberdeen o dvě minuty později inkasovat. Sean Dillon přesným centrem našel Lee Wilkieho, jehož pokus brankář Langfield akrobatickým zákrokem lapil. O chvíli později zastupoval domácího brankáře po střele Noela Hunta na brankové čáře Touzani. Další skvělý zákrok vytáhl Langfield proti přímému kopu Swansona.

Další dva góly přišly hned po pauze. Nejprve ve 48. minutě domácí zvýšili svůj náskok, když po rohovém kopu De Visschera hlavičkoval za záda Zalusky Karim Touzani. O minutu později se pak Danny Swanson vypořádal s přesilou tří hráčů a střelou k pravé tyči snížil na 2:1 z pohledu domácího týmu. O vyrovnání se v padesáté minutě pokoušel Swanson, jeho rána ale šal vedle. Dvoubrankový náskok mohl Aberdeenu zajistit po centru Chris Maguira Lee Miller, svou střelu však namířil přímo do gólmana. V závěru utkání si ještě dvě brankové příležitosti vypracoval střídající Walker, ani jedna z nich však gólem neskončila a tak Aberdeen získal v dnešním duelu tři body.

Díky tomuto vítězství a zaváhání Motherwellu mohou hráči Aberdeenu stále snít o Poháru UEFA.

Autor: Petr Páral / football.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 1:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele