čtvrtfinále
06.02.2024 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Nijmegen si hladce poradil s druholigovým Den Haagem a po deseti letech si zahraje semifinále poháru

Nijmegen potvrdil úlohu favorita ve čtvrtfinále KNVB Bekeru a v domácím prostředí si po konstantním výkonu od začátku až do konce poradil s účastníkem Eerste Divisie ADO Den Haagem hladce po výsledku 3:0, čímž poprvé od roku 2014 postoupil mezi čtyřku nejlepších. Podceňovaní hosté přitom po herní stránce příliš nezaostávali, ale chyběli jim potřebné zkušenosti a protivník je vyškolil z produktivity.

NEC zahájilo tento úterní zápas naprosto fantasticky a ani ne po dvou odehraných minutách vsítilo důležitý vedoucí gól. Prosadit se dokázal aktuálně nejlepší střelec týmu Koki Ogawa, jenž zaznamenal svou devátou trefu v tomto ročníku. Šestadvacetiletý japonský útočník si po rohovém kopu Tjarrona Cheryho z levé strany udělal prostor k hlavičce na hranici brankového území a balón uklidil přesně pod protější šibenici.

Domácí chtěli navýšit svůj náskok o sedm minut později zásluhou Barta van Rooije, avšak jeho dělovku z hranice pokutového území zneškodnil pozorný gólman Marsman. Zhruba pět minut před přestávkou se na opačné straně musel poprvé vytáhnout také brankář Roefs, neboť parádně odvrátil do zámezí prudkou dorážku Justina Che. Hosté se po změně stran tlačili za vyrovnáním, jenže nepříjemná přihrávka Koudossoua byla na poslední chvíli zablokována a pak Asanteho ránu brilantně zneškodnil pozorný Roefs.

Nijmegen definitivně rozhodl o svém úspěchu dvěma rychlými brankami krátce po hodině hry. Nejprve pojistil jeho náskok stále teprve jednadvacetiletý záložník Dirk Proper, jenž po finální přihrávce Van Rooije poslal míč z otočky ze čtrnácti metrů ke vzdálenější konstrukci, za dalších šest minut pečetil postup NEC zkušený pětatřicetiletý surinamský "veterán" Chery skákavým pokusem z hranice šestnáctky do levého spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele