čtvrtfinále
01.03.2023 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Santiago Giménez (© AFP)

Feyenoord zvládl vyrovnanou bitvu s Heerenveenem a po třech letech postoupil do semifinále poháru

Lídr letošního ročníku Eredivisie sehrál nesmírně napínavý duel s trápícím se Heerenveenem, a i když se dlouho nemohl prosadit, nakonec se raduje z postupu mezi čtyřku nejlepších díky trefě Santiaga Giméneze zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Domácí nebyli na trávníku lepším týmem, ale dlouho se prezentovali pozornou defenzivou a za svůj středeční výkon se v žádném případě nemusejí stydět.

Svěřenci trenéra Arneho Slota potvrdili skvělou formu před blížícím se osmifinále Evropské ligy s ukrajinským Šachtarem, jejich úspěch se však tentokráte nerodil lehce. "Srdíčka" totiž začala s velkým odhodláním a první větší možnost si vypracovala již po necelé čtvrthodiny hry, kdy po skvělé přihrávce Van Hooijdonka zakončoval Al Hajj, jenže z velmi dobré pozice hostující branku přestřelil.

O pár minut později zahrával Feyenoord na opačné straně rohový kop a po něm nebezpečně hlavičkoval slovenský krajánek Hancko, nicméně míč proletěl o necelý půl metr nad břevnem. Asi největší možnost prvního poločasu byla k vidění ve 29. minutě. Po rychlé akci středem hřiště obdržel Van Hooijdonk pobídku na pravou stranu šestnáctky, nicméně své zakončení uspěchal a z mírného úhlu mířil jen do boční sítě.

V následujícím průběhu se nic zajímavého nepřihodilo, rotterdamský favorit mohl otevřít gólový účet krátce po změně stran. Pozdější hrdina Giménez se ocitl na hranici brankového území, avšak hlavičku usměrnil příliš vysoko. V 64. minutě zahrozil na opačné straně Nunnely, nicméně jeho skákavý pokus ukryl ve svých rukavicích pozorný gólman Wellenreuther.

Rozhodující okamžik nastal v 80. minutě. Teprve jednadvacetiletý argentinský rodák Giménez po geniální kolmici Danila přelstil ofsajdovou past a z bezprostřední blízkosti obstřelil naprosto bezmocného gólmana Mouse. Heerenveen sice mohl dostat duel do prodloužení v nastaveném čase, ovšem Bochniewicz v solidní pozici selhal a hlavičkoval mimo prostor tří tyčí.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele