čtvrtfinále
28.02.2023 20:00 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Spakenburg opět šokoval, v derby deklasoval prvoligový Utrecht, a vůbec poprvé postoupil do semifinále KNVB Beker

Hned na úvod čtvrtfinálové fáze Nizozemského národního poháru se zrodil naprosto senzační výsledek, jelikož třetiligový Spakenburg sídlící ve městě Bunschoten zvládl očekávané derby s prvoligovým Utrechtem a po naprosto fenomenálním výkonu poprvé ve své historii postoupil do semifinále, když favorizovanému soupeři nasázel hned čtyři branky a nakonec zvítězil vysoko po výsledku 4:1.

Bunschoten leží od Utrechtu necelých třicet kilometrů, úspěch místního klubu však proti mnohem slavnějšímu rivalovi čekal málokdo. Spakenburg sice ve 2. kole udolal jiný prvoligový tým Groningen (3:2), nicméně nyní se postaral ještě o větší překvapení. Na stadionu Galgenwaard začal naprosto fantasticky a již po necelé čtvrthodině hry se dostal do vedení, neboť Wimilio Vink se po centru Luuka Admiraala opřel do balónu z voleje a svůj razantní projektil ze čtrnácti metrů nechytatelně usměrnil k bližší tyči.

Svěřenci dánského trenéra Michaela Silberbauera se vzápětí nemohli prosadit a do konce úvodního dějství si nic nebezpečného nevypracovali. Sedm minut po změně stran sice rozvlnil hlavou síť Anastasios Douvikas, avšak jeho trefa z bezprostřední blízkosti neplatila kvůli ofsajdovému postavení. A tak po necelé hodině hry přišel na druhé straně trest v podání podceňovaného Spakenburgu.

Skórovat dokázal nesmírně agilní Admiraal, když se po geniální kolmici Florise van der Lindena zbavil bránícího Klaibera a svůj rychlý únik zakončil přesnou střelou z hranice šestnáctky přímo doprostřed branky. Neuběhlo ani dalších pět minut a Utrechtu snížilo, jelikož si Douvikas elegantně zpracoval na prsa pohotový lob Van de Streeka a s naprostým přehledem uklidil balón k pravé konstrukci.

Jenomže domácí tento moment nijak výrazně nepovzbudil a naopak ve zbývajícím průběhu inkasovali ještě dvakrát. Spakenburg okamžitě vrátil dvoubrankový náskok Masies Artien, který po rohovém kopu Dekkera z pravé strany zůstal zcela zapomenut v brankovém území domácích a prudkou hlavičkou nedal žádnou naději brankáři Barkasovi - 1:3.

V 75. minutě definitivně pečetil postup outsidera Floris van der Linden přesnou hlavičkou ze čtyř metrů k levé tyči a po závěrečném hvizdu vypukly zasloužené oslavy Spakenburgu se vší parádou.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele