čtvrtfinále
09.02.2022 19:00 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Dani de Wit (© AFP)

Alkmaar hravě postoupil do semifinále Nizozemského poháru, čtyřmi góly setnul Waalwijk

Alkmaar v tomto klání pouze vzkázal minimálně celému Nizozemsku, že je už několik týdnů v opravdu parádním rozpoložení a nemíní ze svých pořádků jakkoli ustupovat. A poté, co na ligové skolil venku PSV, se mu bez obtíží podařilo postoupit do semifinále KNVB Bekeru. Jeho čtvrtfinálový soupeř z Waalwijku inkasoval dohromady čtyři góly, žádný přitom nevsítil.

Uběhlo pouze osm minut od úvodního hvizdu sudího van de Graafa a už se hosté propracovali k první brance v utkání. Vyplatil se jim náramně tvrdý presing, díky němuž donutili brankáře El Maacha k nejisté rozehrávce, tu zachytil Clasie, následně jeho spoluhráč Pavlidis přenechal míč de Witovi, který z blízkosti pohotově zacílil. V 18. minutě měli domácí velkou příležitost na srovnání stavu, brankář Vindahl nicméně střelu Daneelse vyrazil fantasticky do své tyčky.

A jen o pár chvil později spálil další velkou tutovku Bel Hassani, jenž směřoval zcela sám na Vindahla, avšak trestuhodně zamířil do zámezí. Tyhle dvě spálené příležitosti byly pro RKC opravdu hodně drahé. Protože na druhé straně AZ ukázalo, jak efektivně podobné situace ku prospěchu svému využívat, a ve 23. minutě z dorážky jeho náskok dokázal navýšit Pavlidis.

Ve 33. minutě si pak Waalwijk podkopal půdu pod nohama ještě potřetí. Ačkoli van de Graaf původně nenařídil pokutový kop, VAR mu poradil, že se má pro jistotu na celou událost přece podívat k videu, a nakonec Bakariho drcnutí do útočícího Wijndala vyhodnotil jako penaltu. K ní se postavil jakožto exekutor Karlsson, jenž nekompromisní střelou pod břevno úřadoval.

Domácí ve zbytku zápasu nenašli potřebné síly k aspoň nějaké dramatizaci pro ně negativního stavu. Jejich protivník si pohotové vedení snadno hlídal a své vítězství se mu navíc podařilo ještě stvrdit v 71. minutě. Clasie elegantním obloučkem uvolnil v šestnáctce Aboukhlala, jenž z hranice brankového území jemnou tečí přeposlal balón za marně zasahujícího El Maacha.

Autor: Patrik Sandev / espn.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele