semifinále
02.03.2022 20:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů PSV Eindhoven (© AFP)

PSV otočilo vývoj v Deventeru a po devíti letech si zahraje finále národního poháru

PSV potvrdilo roli favorita v semifinále národního poháru na půdě nováčka Go Ahead Eagles a i přes nepříznivý vývoj nakonec zvítězilo 2:1, do finálového duelu KNVB Beker postoupilo po dlouhých devíti letech. Celek z Deventeru se za svůj výkon rozhodně nemusí stydět, ale po vyloučení Jorise Kramera z nastavení prvního poločasu to už měl velmi obtížné a mohl prohrát i větším než jen jednogólovým rozdílem.

Svěřenci trenéra Rogera Schmidta tak pokračují ve zlepšených výkonech z poslední doby a celkem dobře zvládají momentální náročný program spojený s evropskými poháry. Úvodních pětadvacet minut nic zásadního nepřineslo, vzápětí si eindhovenský velkoklub vytvořil první nadějnou možnost. Po zpětné přihrávce na hranici pokutového území totiž okamžitě vypálil Joey Veerman a brankář Noppert měl co dělat, aby balón odvrátil na rohový kop.

Domácí outsider z ničeho nic prorazil deset minut před přestávkou. Do vedení ho dostal tradiční španělský kanonýr Iňigo Córdoba, jenž se po vynikajícím centru Oratmangoena z levého křídla zjevil zcela osamocen u vzdálenější tyče a hlavou uklidil balón do protipohybu bezmocného gólmana Drommela. Jenže neuběhlo ani dalších sedm minut a bylo srovnáno, neboť se dokázal prosadit izraelský forvard Eran Zahavi.

Ten si naběhl za zcela dezorientovanou defenzivu protivníka po nezištném pasu Maura Júniora a z bezprostřední blízkosti snadno dopravil míč do sítě. Go Ahead si značně zkomplikoval situaci ve druhé nastavené minutě první půle. Kramer totiž zatáhl za záchrannou brzdu a k zemi poslal unikajícího Zahaviho. Rozhodčí Van Boekel mu nejprve ukázal žlutou kartu, nicméně po přezkoumání svůj verdikt opravil a vytáhl kartu červenou.

Hosté vstřelili druhý gól krátce po změně stran, avšak trefa Maura Júniora do bližšího spodního růžku neplatila vinou ofsajdového postavení clonícího hráče. PSV se přeci jen dočkalo rozhodujícího gólu v polovině závěrečné části. Ještě nedávno kanonýr konkurenčního Heerenveenu Joey Veerman se sice dostal do příliš ostrého úhlu, i tak ale nasměroval balón mezi nohy Nopperta a ten nedokázal včas zareagovat. Hosté si pak vytvořili pár slibných možností, a i když svůj náskok nenavýšili, tak jim to už příliš vadit nemuselo.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele