čtvrtfinále
17.02.2021 18:45 CET
4 : 3
(1:0)

Reportáž

Senzační obrat! Heerenveen přes Feyenoord postoupil do semifinále KNVB Bekeru

Neproměněná penalta, červená karta, sedm branek, famózní obrat. Poslední čtvrtfinále KNVB Bekeru nabídlo opravdu pořádně zajímavou bitvu. A z postupu se nakonec zaradoval trochu nečekaně Heerenveen, který doma přetlačil favorizovaný Feyenoord. Ten přitom ještě do 81. minuty držel dvoubrankový odstup od svého soka, ve finále však stačil ještě třikrát inkasovat.

Domácím se vstup do utkání náramně vydařil. Henk Veerman ze středu pole uvolnil na pravé straně van Bergena, ten poslal dlouhou přihrávku do šestnáctky na naběhnuvšího si Kaiba, který do balónu svou levačkou lehce drcl a ten zamířil od brankové konstrukce přímo za brankovou čáru. Navýšit náskok se následně snažil Halilovič, pálil ovšem pouze nad břevno.

Hosté se poprvé výrazněji osmělili až ve 22. minutě, Fer ale svou hlavičku nasměroval jenom do zámezí. Jinak Heerenveen v průběhu první půle velmi dobře bránil jednogólové vedení. Dokonce se mu podařilo rozvlnit síť krátce před obrátkou, Henk Veerman překonal z vyložené pozice brankáře Marsmana, VAR ho každopádně usvědčil z ofsajdu, a tak se skóre neměnilo.

Feyenoord si byl moc dobře vědom skutečnosti, že mdlý výkon z dějství prvního je potřeba bezpochyby vylepšit v tom druhém, a ujal se svého úkolu předvést daleko lepší vystoupení náramně dobře. Už ve 47. minutě srovnal stav, Toornstra z pokutového území ostře napřáhl a trefil spoluhráče Linssena do stehna tak šikovně, že se od něj míč odrazil ke vzdálenější tyči.

V 53. minutě se fríský celek naopak znovu mohl dostat do sedla. Marsman ve vlastním vápně fauloval van Heckeho, sudí Mulder nařídil pokutový kop a k němu se postavil Joey Veerman. Odhodlaný nicméně nakonec neuspěl, Marsman totiž jeho zakončení parádně polapil. Tento moment jako by rotterdamský klub notně povzbudil. A během chvilky hned dvakrát skóroval.

V 57. minutě se prosadil Berghuis po pohledné kombinaci a následné přihrávce patičkou od Linssena. Jeho pokus skončil přesně v dolním rohu brány, kam se gólman Mulder pouze marně natahoval. A v 61. minutě svěřenci trenéra Dicka Advocaata zaúřadovali opětovně, to když jemný oblouček od Senesiho zužitkoval hlavou nedůrazně strážený Geertruida.

Jenže místo aby se De club aan de Maas pokusil o pohotové hájení průběžného rezultátu, situaci si jen zbytečně zkomplikoval. V 66. minutě Berghuis zbytečně ostře atakoval ve skluzu Kaiba, inkasoval žlutou kartu, a protože už jednu měl, pakoval se předčasně z hrací plochy. A najednou jako by mužstvo pod patronátem kouče Johnnyho Jansena ucítilo kořist.

V posledních devíti minutách předvedla Srdíčka parádní smršť. V 81. minutě snížil z dorážky do poloprázdné brány střídající Nygren. V 86. minutě si připsal vlastence na své konto nejistý Marsman, který v rukavicích trestuhodně neudržel padající merunu po hlavičce de Jonga. A slavné dílo dokončil v 88. minutě sám de Jong, jenž z blízkosti využil pobídku Nygrena.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele