semifinále
02.03.2021 21:00 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Vitesse si opět poradilo s Venlem a po čtyřech letech si zahraje finále poháru

Vitesse během pouhých tří dnů zvládlo i svůj druhý zápas s Venlem a tentokráte po výhře 2:0 postupuje do finále KNVB Beker, kde se o nesmírně cennou trofej utká s vítězem středečního utkání mezi Heerenveenem a Ajaxem. Domácí celek zvítězil v sobotu po výsledku 4:1 a o svém úspěchu rozhodl až po přestávce, stejně tomu bylo také v úterním střetnutí. VVV drželo krok téměř pětasedmdesát minut, pak ovšem dvakrát inkasovalo a bylo po nadějích.

Hosté se naposledy probojovali do finále poháru před více než šedesáti lety a jejich čekání se tak stále natahuje. V úvodním poločase domácí měli balón častěji ve svém držení, dokonce si vypracovali i více střeleckých pokusů, ovšem za celých pětačtyřicet minut se neurodila jediná střela mezi tři tyče a po gólových možnostech proto nebylo ani vidu, ani slechu. Po změně stran se obrázek hry přeci jen změnil a svěřenci trenéra Hanse de Koninga mohli vést v 53. minutě.

Nebyl u toho nikdo jiný než suverénně nejlepší střelec letošního ročníku Eredivisie Georgios Giakoumakis, jenž předvedl krásnou individuální akci středem hřiště a dostal se až do šestnáctky protivníka, odkud vypálil o decimetry vedle levé konstrukce. Favorizovaní domácí v následujícím průběhu nic světoborného nepředváděli, nicméně v 75. minutě je vysvobodil z mizérie rozdílový gól, který vsítil Armando Broja.

Devatenáctiletý albánský mladíček využil perfektního centru z levého křídla od Oussamy Tannaneho, zcela sám ve středu pokutového území Venla překvapivě hlavičkoval a míč s naprostou přesností uklidil k protější tyči. Za dalších šest minut mohl definitivně pojistit náskok SBV slovenský krajánek Bero, neboť se zjevil ve stoprocentní příležitosti, jenomže z bezprostřední blízkosti trestuhodně mířil okolo levé konstrukce.

Celek z Arnhemu se přeci jen definitivně uklidnil o tři minuty později. Nesmírně aktivní marocký záložník Tannane převzal na pravém křídle nahrávku od střídajícího Vroegha, poté si hezky navedl balón blíže do středu hrací plochy a nakonec ukázkově vypálil z hranice šestnáctky. Jeho vynikající projektil nechytatelně zapadl do vzdálenější šibenice a naprosto bezmocný brankář Kirschbaum se stačil pouze ohlédnout.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele