čtvrtfinále
13.02.2020 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Feyenoord udolal o jednu branku Heerenveen a zahraje si semifinále

Rotterdamský Feyenoord potvrdil úchvatnou formu z posledních měsíců a nyní zvládl vyrovnané střetnutí na půdě konkurenčního Heerenveenu. Díky brzké brance již po čtvrthodině hry zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0 a postoupil do semifinále, kde se utká s druholigovou Bredu o druhou finálovou účast během tří let. Domácí nebyli ve čtvrtečním klání horším celkem, ale i přes několik vyložených možností skórovat nedokázali.

Úvodní dvacetiminutovka čtvrtfinálového střetnutí patřila svěřencům trenéra Dicka Advocaata. Do první větší možnosti se po osmi minutách hry dostal dánský útočník Jørgensen, který si udělal dostatek prostoru ke tvrdé střele, ovšem výtečným způsobem ho dokázal vychytat polský brankář Bednarek. Hosté se přeci jen dostali do vedení velmi záhy, v 15. minutě totiž po dlouhé době skóroval Leroy Fer.

Zkušený třicetiletý záložník obdržel přesný centr od Senesiho a hlavou úspěšně zakončil k pravé tyči, domácí strážce byl tentokráte naprosto bezmocný. Hostující výběr mohl dokonce navýšit svůj náskok za dalších pět minut, kdy se v nadějné pozici zjevil Berghuis, jenomže jeho rána byla na poslední chvíli zablokována. Heerenveen se teprve od tohoto okamžiku dostal do tempa a vůbec poprvé v tomto střetnutí zahrozil v polovině úvodního dějství.

Po rohovém kopu se nejvýše do vzduchu vyhoupl Botman a gólman Bijlow měl co dělat, aby balón zkrotil ve svých rukavicích. Ihned na to si Bednarek poradil s pokusem Kolumbijce Sinisterry z hranice pokutového území, Heerenveen byl blízko k vyrovnání hned dvakrát během závěrečných patnácti minut první půle. Nejprve se Bijlow blýskl proti bombě směřující pod břevno od Ejukeho, o chvíli později vytáhl reflexivní zákrok po projektilu Botmana.

Pět minut po výměně stran byl znovu vidět aktivní Ejuke, jehož chytrý samostatný únik opět zastavil fantastický Bijlow. V 64. minutě předvedl na opačné straně své kvality taktéž Bednarek, když na poslední chvíli vyškrábl jedovatou střelu Berghusie. Necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem spálil asi největší možnost na vyrovnání Espejord, jenž po přesně načasované nahrávce orazítkoval břevno. Pak si hosté těsné vedení již pohlídali a výsledek se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele