čtvrtfinále
12.02.2020 20:45 CET
0 : 3
(0:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Ajax v Arnhemu nezaváhal a po roce znovu postupuje do semifinále KNVB Beker

Fotbalisty Ajaxu nerozhodil odložený zápas 22. kola Eredivise na půdě Utrechtu a tentokráte ve čtvrtfinále národního poháru jasně dominovali na půdě Arnhemu, když místní Vitesse přehráli celkem hladce 3:0. AFC tak udělalo další důležitý krok za obhajobou mistrovské trofeje v KNVB Beker a v semifinálové fázi narazí na vítěze čtvrtečního utkání mezi Go Ahead - Utrecht. Domácím se duel vůbec nepovedl a navíc ho dohrávali v oslabení.

Svěřenci trenéra Erika ten Haga vstoupili do tohoto souboje s velkou aktivitou a ani ne po šedesáti sekundách se mohli dostat do vedení, ovšem po střele z bezprostřední blízkosti od Traorého skvěle zasáhl brankář Pasveer. Následně se po vyložených možnostech slehla zem a to více jak půl hodiny, poté z ničeho nic udeřili hosté. Do vedení je dostal staronový útočník Ryan Babel, který se po svém zimním příchodu z tureckého Galatasaraye trefil vůbec poprvé.

Mnohonásobný nizozemský reprezentant po rychlém protiútoku využil parádní kombinace van de Beeka s Traorém a po finální přihrávce před poloodkrytou branku nekompromisně zavěsil pod břevno. V následujícím průběhu se SBV snažilo držet se svým konkurentem krok, jenomže v ofenzivně bylo naprosto bezzubé a na obranu favorita nemohlo najít recept. Ten naopak trpělivě vyčkával a druhé uklidňující trefy se dočkal v 76. minutě.

Tagliafico si na levém křídle ukázkově narazil míč s Babelem a vzápětí ho razantně poslal před branku. Jeho přihrávka propadla až na kopačku teprve sedmnáctiletého záložníka Ryana Gravenbercha, jenž na nic nečekal a ze čtrnácti metrů chladnokrevně propálil Pasveera, jeho tvrdý projektil zapadl přesně k levé konstrukci. Od tohoto momentu hráli hosté v ještě větší pohodě a třetí definitivní pojistku přidali za dalších devět minut.

Martínez se snažil dostat svůj centr před branku a Doekhi smolně zahrál ve vlastní šestnáctce rukou. Rozhodčí Nijhuis po přezkoumání videozáznamu nařídil pokutový kop a ihned na to vyloučil slovinského krajánka Matavže, který si pustil pusu na špacír a po druhé žluté kartě zamířil do útrob stadionu. K následné penaltě se postavil tradiční exekutor Dušan Tadić a zkušeně se trefil do pravého spodního růžku. V 90. minutě mohl ještě navýšit náskok Ajaxu střídající Huntelaar, ale svou ranou pouze orazítkoval levou tyč.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, youtube.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele