semifinále
05.03.2020 20:45 CET
7 : 1
(5:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord deklasoval druholigovou Bredu 7:1 a postupuje do finále

Druholigové Breda si při svém tažení národním pohárem nepřipsala na konto další cenný skalp. Po senzačních postupech přes PSV Eindhoven a Alkmaar tentokráte neměla žádnou šanci v Rotterdamu a od rozjetého Feyenoordu utržila obrovský debakl 1:7. Nicméně za své působení se v žádném případě nemusí stydět, i účast v semifinále je pro ni obrovský úspěch. Domácí výběr postoupil do finále po dvou letech a v půlce dubna se utká o titul s Utrechtem.

Čtvrtečnímu zápasu v podstatě nechybělo vůbec nic. Diváci se dočkali hned osmi branek a tří pokutových kopů ve prospěch Feyenoordu, NAC navíc dohrávalo v oslabení. Domácí rozhodli o svém úspěchu již v prvním poločase, kde skórovali hned pětkrát. Přesně po odehrané čtvrthodině je dostal do vedení Marcos Senesi, který si naskočil na přímý volný kop od Stevena Berghuise a přesnou hlavičkou nedal brankáři Olijovi žádnou šanci na úspěch.

O pět minut později šlo poprvé do akce video a na jeho základě nařídil rozhodčí Kamphuis první penaltu. K té se postavil Berghuis, počkal si na pohyb Olije a míč chladnokrevně usměrnil do levé části branky - 2:0. V polovině úvodního dějství se svěřenci trenéra Dicka Advocaata dočkali třetí branky, když obrovskou chybu při rozehrávce vyrobil Olij a slovenský krajánek Róbert Boženík již měl snadnou úlohu.

Ani to však nebylo v podání Feyenoordu všechno, ve 31. minutě totiž dokázal rozvlnit síť počtvrté. Šestadvacetiletý Ridgeciano Haps obdržel přesně načasovanou nahrávku od Toornstry, v zakončení si už věděl rady a tvrdou ranou do horní poloviny branky překonal naprosto bezmocného gólmana Bredy. Ten v poslední minutě první půle inkasoval ještě jednou, podruhé v tomto střetnutí skóroval Berghuis.

Skvělou práci znovu odvedl Toornstra, osmadvacetiletý útočník si na hranici pokutového území všiml lehce vyběhnutého Olije a pak ho nádherným lobem jednoduše přehodil. Hosté se dočkali čestného úspěchu ani ne dvě minuty po změně stran, po pasu od Hayeho se hlavou trefil Jan Paul van Hecke.

Feyenoord dokázal okamžitě odpovědět, nedovoleného zákroku ve vlastní šestnáctce se dopustil Stokkers a další pokutový kop s přehledem proměnil Berghuis střelou do pravé šibenice, čímž zkompletoval svůj hattrick. V 88. minutě fauloval v pokutovém území Roger Riera, obdržel druhou žlutou a následně tedy červenou kartu, proto předčasně zamířil do útrob stadionu. Třetí penaltu proměnil Luciano Narsingh přízemním pokusem k pravé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele