semifinále
28.02.2018 20:45 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - Willem II 3:0

Feyenoord se oklepal z posledních neúspěchů na domácí scéně a ve středu si celkem snadno dokráčel pro postup do finále KNVB Beker, když bez větších potíží přehrál zachraňující se Tilburg v poměru 3:0. V celém zápase dominoval ve všech statistických ohledech a pro Willem byl tříbrankový rozdíl ještě milosrdný. Rotterdamský celek tak udržel reálnou naději na zisk alespoň nějaké trofeje a o ní si to v dubnu rozdá s konkurenčním Alkmaarem.

Svěřenci kouče Giovanniho van Bronckhorsta vstoupili do utkání s velkou chutí a svého protivníka přehrávali od úvodního hvizdu. První větší nebezpečí bylo k vidění v 8. minutě, kdy se krajní obránce Haps opřel do balónu a jeho tvrdý pokus minul jen těsně levou tyč. Ani ne za šedesát sekund se míč velmi nečekaně odrazil k El Ahmadimu a jeho dobrou ránu z otočky dokázal připravený gólman Branderhorst odvrátit do zámezí.

Ve 20. minutě se domácí dočkali zaslouženého vedení, po zpětné nahrávce Hapse z levé strany vystřelil z první ze sedmi metrů Steven Berghuis a i přes teč Branderhorsta rozvlnil síť. Po půl hodině hry mohl zvýšit vedení favorita aktivní Haps, nicméně z nadějné pozice poslal míč vysoko nad horní tyčku. Do druhého poločasu vstoupil Tilburg odvážněji a v 59. minutě mohl srovnat, jenže po rohovém kopu se blýskl brankář Jones a fantastickými zákroky zlikvidoval dvě stoprocentní příležitosti soupeře.

Po následném brejku přidal Feyenoord pojistku, svůj třetí gól po lednovém příchodu z tureckého Fenerbahçe vsítil Robin van Persie. Čtyřiatřicetiletý hvězdný špílmachr obdržel balón přímo proti kopačce od Hapse a placírkou do protipohybu Branderhorsta zavěsil pod břevno. Stejný hráč se mohl prosadit podruhé zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, jeho křižná střela proletěla okolo vzdálenější konstrukce jen o několik centimetrů.

Definitivně rozhodnuto bylo v 84. minutě, povedené vystoupení Feyenoordu zakončil Tonny Vilhena. Po zpětné nahrávce od Toornstry prošel z hranice pokutového území až před Branderhorsta, mezitím se dvěma kličkami zbavil bránících protihráčů a chladnokrevně našel místo u pravé tyče. Hostující strážce se za balónem pouze ohlédl.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele