finále
22.04.2018 18:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Feyenoord porazil Alkmaar a slaví zisk pohárové trofeje

Vítězem nizozemského poháru se stal rozjetý Feyenoord, který dokázal přehrát konkurenční Alkmaar po výsledku 3:0 a po loňském triumfu v lize nyní přidal do vitríny další cennou trofej. Rotterdamský celek si díky tomuto úspěchu zajistil 3. předkolo Evropské ligy pro příští ročník. AZ naopak podruhé v řadě nezvládl závěrečný krok v KNVB Beker a znovu tak na vrchol nedosáhl, i tak ho evropské poháry v následující sezóně neminou.

Svěřenci trenéra Johna van den Broma ještě živí malou naději na konečnou druhou příčku v Eredivisii zaručující předkolo Ligy mistrů, v tuto chvíli to však spíše vypadá na třetí pozici a tedy 2. předkolo EL. Duel od samého začátku provázela bouřlivá atmosféra a už po šesti minutách se na trávníku v Rotterdamu objevily první dýmovnice, konkrétně u branky Alkmaaru. Feyenoord zužitkoval hned svou první vážnější příležitost ve 28. minutě.

Po krásné akci na pravé straně a následném centru k zadní tyči hlavičkoval Robin van Persie a brankář Bizot dokázal na brankové čáře vyrazit míč před sebe, avšak dorážející sedmadvacetiletý dánský kanonýr Nicolai Jørgensen již neměl problém dopravit míč do odkryté branky. Tři minuty před přestávkou se parádní nůžky pokusil vystřihnout Jahanbakhsh, jenomže zasáhl jen van Persieho, a proto se strhla menší mela.

Zřejmě rozhodující moment byl k vidění v 57. minutě, vedení mírného favorita pojistil van Persie. Čtyřiatřicetiletý útočník se po svém lednovém návratu prosadil posedmé, tentokráte si naběhl na parádní kolmici za obranu od Berghuise a z ostrého úhlu zkušeně přehodil vyběhnuvšího Bizota, balón zapadl doprostřed branky. O sedm minut později mohlo být sníženo po hlavičce kapitána Weghorsta.

Gólman Jones předvedl hodně nejistý zákrok a hasit situaci museli Jørgensen s Hapsem. S přibývajícími minutami začal Alkmaar stále více riskovat a tím otevíral okénka ve své defenzívě. Nejprve v 85. minutě zastavoval lob z hranice šestnáctky těsně před brankovou čarou vracející se Vlaar. Ve druhé nastavené minutě uzavřel gólový účet tohoto finále Jens Toornstra, když po rychlém přečíslení dorazil míč za bezmocného Bizota.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, az.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele