semifinále
02.03.2016 20:45 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Utrecht - VVSB Noordwijkerhout 3:0

Fotbalisté Utrechtu potvrdili úlohu favorita v semifinále národního poháru a dokázali postoupit přes třetiligový VVSB Noordwijkerhout po výsledku 3:0. Nicméně jasný outsider tohoto duelu dlouhou dobu odolával, na půdě Utrechtu hrál se svým prvoligovým soupeřem více jak 70 minut bez branek. Domácí nakonec přetavili svou převahu ve tři góly v závěrečné dvacetiminutovce a nyní budou čekat na soupeře pro finále.

Ten vzejde ze čtvrtečního duelu rotterdamského Feyenoordu s Alkmaarem. Domácí výběr byl od samého začátku aktivnějším celkem a do vedení se mohl dostat již ve 2. minutě. Do dobré pozice se dostal Boymans a tvrdě vypálil, jeho ránu dokázal famózním zákrokem zlikvidovat brankář Valk. Stejný hráč zahrozil znovu o devět minut později, kdy stanul zcela sám před Valkem, ten ale i tentokráte vytáhl fantastický zákrok a svůj tým hodně podržel.

Krátce po odehrané půlhodině napřáhl z hranice pokutového území Patrick Joosten a horní tyčku minul jen o decimetry. Hosté se dostali do ojedinělé akce v 39. minutě, kdy se v solidní pozici ocitl Jožič, jeho střela však byla na poslední chvíli zablokována na rohový kop. Pět minut po změně stran byl hodně vidět Joosten. Nejprve jeho první ránu z pětadvaceti metrů vyrazil Valk jednoruč do strany, poté mířil z deseti metrů těsně vedle bližší tyčky.

Utrecht přetavil obrovskou územní převahu ve vítězný gól v 73. minutě. Po centru z pravé strany a následné střele Sébastiena Hallera z dvanácti metrů nastavil nohu Peet van der Slot a nešťastně zamířil do sítě do protipohybu gólmana Valka. O dvě minuty později pojistil vedení svého celku právě tradiční ostrostřelec Haller.

Ten nejprve po dlouhém pasu za obranu vyhrál hlavičkový souboj i v sevření několika protihráčů, poté využil zpětné přihrávky Ludwiga a z otočky z deseti metrů zamířil pohodlně doprostřed branky - 2:0. Gólovou tečku za utkáním udělal ve druhé nastavené minutě Joosten, který po přenesení hry na levé křídlo od Ramselaara pronikl až do šestnáctky soupeře a rychlý brejk zakončil střelou ke vzdálenější tyči, Valk se natahoval marně.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele