finále
09.05.2013 18:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Alkmaar udolal PSV Eindhoven a poprvé vyhrál domácí pohár

Fotbalisté Alkmaaru potvrdili zlepšený výkon z poslední doby a pro ně nejdůležitější utkání letošního roku konečně zvládli. Po velmi dobrém výkonu zdolali PSV Eindhoven v poměru 2:1 a mohou slavit historicky vůbec první triumf v národním poháru.

PSV si prohrálo duel kvůli špatnému začátku, v úvodní čtvrthodině totiž inkasovalo hned dvakrát. Po půl hodině hry sice dokázalo snížit a v dalším průběhu svůj výkon zlepšilo, avšak na vyrovnaní se již nezmohlo. Alkmaar se dostal do vedení ve 12. minutě hned ze své první vážnější akce zápasu. Adam Maher využil volného prostoru a prošel až do vápna, kde vypálil tvrdě a přesně přímo k tyči, brankář Boy Waterman neměl nárok.

O dvě minuty později zvýšil vedení AZ tradiční střelec Jozy Altidore, který po křížném centru do vápna vypálil z první a brankář Waterman i přes mírnou teč nezabránil, aby míč nakonec skončil v síti. Za další minutu mohlo PSV snížit, po zákroku Estebana pálil v pádu těsně vedle Bouma. Eindhovenští se dočkali ve 31. minutě, kdy po zablokovaném centru hlavičkoval zpět do vápna Bouma a přesnou hlavičkou rozvlnil síť Jürgen Locadia.

Do konce poločasu ani po změně stran žádná vážnější příležitost k vidění nebyla a dít věci se začaly až v závěrečné čtvrthodině. Nejprve se před prázdnou brankou ocitl Locadia, ovšem jeho rána byla na poslední chvíli odvrácena na rohový kop. V samém závěru mohl vyrovnat Jermain Lens, jenže z hranice vápna trefil pouze tyč.

Na druhé straně se před Watermanem ocitl osamocený Maher, brankář PSV se vyznamenal skvělým zákrokem. Do poslední příležitosti utkání se dostal střídající hráč AZ Johansson, který mířil o pár decimetrů těsně nad. Poté však mohla vypuknout radost svěřenců kouče Gertjana Verbeeka naplno.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, psv.nl

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

oba gol

Reagovat
Tomtaf

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

tazky zapas, ale pohar musi ist do PSV 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Ano 3:2...ale pro Alkmaar.

Reagovat
smazaný uživatel

Jozy hattrick 3:1

Reagovat
REPLIKATOR

Alkmaar! Aspoň něco, když se ligová sezona nepovedla.

Reagovat
smazaný uživatel

Povedla nepovedla, maju trofej a hraju EL.

Reagovat
smazaný uživatel

s takym prispatym vykonom sa da vyhrat akurat velky trt dobre, ze to vyhral Alkmaar, je to sympaticke muzstvo a Holandsko ma o muzstvo viac v EL

Reagovat
Aldeano

Pro PSV hrozný konec sezóny...

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Maher se mi páčí

Reagovat
AjaxFans

kua fest,nástupce eriksena

Reagovat
smazaný uživatel

Maher je a bude lepsi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stiksxx

Na druhé straně se před Watermanem ocitl osamocený Locadia....

Příští sezonu dostat se do LM a vyhrát domácí titul! Tohle byla hrozná sezona.. a už kupte kua nějakého pořádného stopera!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele