semifinále
19.01.2024 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Marcus Thuram (© AFP)

Inter si přivezl ligovou formu i do Saúdské Arábie, k cestě do finále zavelel Thuram

Inter v semifinále italského Superpoháru zvítězil nad Laziem 3:0, a utká se tak již o osmou trofej z této soutěže. Velký podíl na úspěchu Miláňanů měl Federico Dimarco, po jehož patičce vstřelil postupový gól Marcus Thuram. Na francouzského útočníka krátce po změně stran navázal proměněným pokutovým kopem Hakan Calhanoglu, který se nemýlil ani při svém 14. pokusu z penaltového puntíku v dresu Nerazzurri.

Druhé semifinále konané v saúdskoarabském Rijádu se týkalo vítěze domácího poháru, Interu a druhého celku uplynulé ligové sezony, Lazia. Oba týmy vstupovaly do utkání v dobrém rozpoložení. Nerazzurri v lize prohráli naposledy v září a okupovali první příčku, Lazio pak drželo sérii pěti vítězství v řadě, přičemž jedním z nich byl i cenný pohárový skalp AS Řím.

Nerazzurri měli aktivnější vstup do utkání, a to především díky skvělému presinku na polovině soupeře. Do první větší šance se dostal Thuram, jeho nebezpečná hlavička z bezprostřední blízkosti ale byla sražená na roh. V 17. minutě už se však francouzský útočník přesné trefy dočkal. Přízemní centr z levé strany sklepl nádhernou patičkou Dimarco právě na Thurama, který ve stoprocentní příležitosti umístil míč k pravé tyči.

Po půlhodině hry podržel Orly Ivan Provedel, jenž vyrazil střelu Lautara Martíneze před sebe a ihned poté pohotovou reakcí vyškrábl balon před dobíhajícím Thuramem. Jen o pár okamžiků později zachránilo Biancocelesti od druhé obdržené branky i břevno, které nastřelil z voleje Nicoló Barella.

Po velmi špatném prvním dějství přišla pro Lazio už ve 49. minutě další pohroma. V pokutovém území totiž fauloval Martíneze Španěl Pedro, přičemž penaltu následně proměnil střelou k levé tyči Calhanoglu. I po změně stran zvonilo za zády Provedela břevno, které tentokrát nastřelil tvrdou pumelicí velmi aktivní Martínez.

Římané se nenadechli k většímu tlaku ani po druhém inkasovaném gólu a nakonec ještě v 87. minutě museli skousnout třetí trefu od Davideho Frattesiho, jenž nikým nehlídaný po brejkové situaci propálil bezmocného gólmana. Nic na výsledku nezměnila ani následná branka Cira Immobileho, která neplatila kvůli ofsajdu.

Inter tak potvrdil roli favorita a může se těšit na finále, ve kterém vyzve 22. ledna Neapol. Lazio se proti úřadujícímu šampionovi představí ve svém dalším utkání v lize, které se hraje 28. ledna.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (23)

Přidat komentář
10

včera se ptali novináři na tiskovce, proč tam nejsou Juventus a Milán, CEO ligy Di Siervo jim musel vysvětlovat formát soutěže

to je zase tak nedůstojná fraška

Reagovat
Mr.Mike

S tema arabacema a jejich prachama to smeruje akorat tak ke k*rveni vseho co maj fans radi..at si tam v prvni rade vybudujou akademie a zazemi okolo a zacnou od vychovavani vlastnich hracu

Reagovat
oli9

Reagovat
oli9

Tak ti klauni by nejradši nějaké turné Juve, AC, Inter, AS.. Jim vůbec nedochází, že je to soutěž a hrají to ti co vyhrají.. Oni to berou jako show..

Oni budou spokojeni v únoru kdy tam bude hrát Roncdk vs Messi.. Horší bude když jeden nenastoupí

Reagovat
Nieuwendyk

jasná nepenalta.

Zkurvenej Inter.

odpornej simulant Martizen

Reagovat
Nieuwendyk

... ani na jméno tomu č*ovi nemůžu přjít

Reagovat
snuff24

Nebreč prosimte dyť hrajete otřesně horší výkon jsem snad proti nám neviděl letos

Reagovat
Nieuwendyk

No ton nejde popřít no... ale o to pak vypadá tohle simulování hůř

Reagovat
snuff24

Reagovat
Interista_4ever

Nebuď primitiv vole

Reagovat
Nieuwendyk

Noi tifosi della Lazio siamo tutti dei completi primitivi, amico!

Reagovat
Interista_4ever

Dokonce i fandové Lazia byli ve stejném "kotli" spolu s fans Interu, to jen dokládá naše dobré vztahy..

Reagovat
Nieuwendyk

tohle má potenciál

Reagovat
Pharrell

Reagovat
10

ne, to jen dokládá, co je to za kkty

Reagovat
Nieuwendyk

Dyk ty Arabové za to dostávají zaplaceno, že tam jsou. Asi jako kdysi vojáci na Dukle

Reagovat
snuff24

To vypadá jak kdyby jsme hráli přátelák s druholigovým týmem ale to naše využívání šanci je tragédie dneska

Reagovat
10

Sarri to řekl už před zápasem "just take the money and run"

https://football-italia.net/sarri-supercoppa-not-sport-lazio-take-money-and-run/

Reagovat
Csaplárova past

Co je tohle za píčovinu? To se teď budou hrát všechny superpoháry v SA?

Reagovat
oli9

Jo a bez diváků

Reagovat
HV

Minimálně v příštích pěti letech 3x v SA a zbylé dva ročníky v jiném státě, ale určitě ne v Itálii…

Reagovat
Csaplárova past

Real tam hral taky, tak jsem se jen podivoval. Nikdy jsem o tomto novem konceptu neslysel

Reagovat
smazaný uživatel

Což je zvláštní, jelikož je to tak už několik let.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele