Další články

Inter proti Neapoli usiluje o třetí Superpohár v řadě

Italský Superpohár pozná v pondělí večer svého nového majitele. Neapol zvládla svůj part a hodlá usilovat o svůj historicky teprve třetí úspěch, zatímco v případě Interu je to jiná písnička. Nerazzurri by rádi vyhráli Superpohár už potřetí v řadě.

Inter si přivezl ligovou formu i do Saúdské Arábie, k cestě do finále zavelel Thuram

Inter v semifinále italského Superpoháru zvítězil nad Laziem 3:0, a utká se tak již o osmou trofej z této soutěže. Velký podíl na úspěchu Miláňanů měl Federico Dimarco, po jehož patičce vstřelil postupový gól Marcus Thuram. Na francouzského útočníka krátce po změně stran navázal proměněným pokutovým kopem Hakan Calhanoglu, který se nemýlil ani při svém 14. pokusu z penaltového puntíku v dresu Nerazzurri.

Finále v novém hávu okusí Neapol. Barák si proti svému obdivovateli zahrál jen pár minut

Neapol si špatnou ligovou formu nepřivezla do Saúdské Arábie a v semifinále italského Superpoháru, o který poprvé bojovaly čtyři celky, porazila Fiorentinu 3:0. Na málo zaplněném stadionu se rozhodující momenty odehrály už v úvodním dějství, když nejprve otevřel skóre bývalý útočník "Fialek" Giovanni Simeone a následně tým z Toskánska neproměnil pokutový kop. Konečnou podobu dal výsledku v samém závěru dvěma slepenými trefami Alessio Zerbin...

Lazio stojí Interu v cestě za hattrickem ze Superpoháru

Inter zatím prožívá další skvělou sezonu a teď cítí šanci na první její trofej. Superpohár ovládl již ve dvou posledních edicích a v pátek večer by si v Rijádu rád připsal historický hattrick. Do cesty v boji o finále se mu ale postaví Lazio, které si s milánským soupeřem taky umí poradit.

Dokáže Fiorentina proti Neapoli napravit loňská finálová selhání?

V Itálii se snaží napodobit Španělsko a italský svaz proto nově udělal ze Superpoháru turnaj čtyř účastníků, rovněž hraný v Saúdské Arábii. Jen pár dní poté, co se zde odehrály tři duely španělských gigantů, se místnímu publiku představí italská čtveřice. Jako první Neapol s Fiorentinou.

Italský Superpohár zůstane v Saúdské Arábii, nově se bude hrát turnaj

Italský Superpohár se příští sezonu uskuteční v novém formátu se čtyřmi týmy. Informovala o tom agentura Reuters. I za rok se bude hrát v Saúdské Arábii, jejíž zástupci podepsali s vedením italské soutěže novou smlouvu.

Inter jasně obhájil italský Superpohár, AC Milán skolil třemi góly

Inter ovládl finále italského Superpoháru, hraného na mezinárodním stadionu King Fahd v Rijádu, a o to radostnější pocit z toho mají, že zdolali městského rivala AC Milán. V tradičním "Derby della Madonnina" padly tři branky, a to výhradně do sítě rumunského brankáře Cypriana Tătărușanua. Mezi střelce Nerazzurri se zapsali Federico Dimarco, Edin Džeko a Lautaro Martínez. Inter obhájil zisk Superpoháru z roku 2022, před rokem porazil Juventus.

Finále Supercoppy ozdobí souboj milánských gigantů

Milánská derby patří k velmi atraktivním kláním a tradičně nabízí kromě skvělé atmosféry a jedinečných emocí taky velkou bitvu na hřišti. Tentokrát budeme o tu pravou italskou atmosféru ochuzeni, ale jména soupeřů slibují velkolepý zážitek. Šanci na první trofej v sezoně mají oba milánské velkokluby.

Inter v posledních vteřinách prodloužení urval triumf v Superpoháru

Inter v poslední vteřině prodloužení strhl vedení na svou stranu a nakonec si vysloužil první trofej tohoto kalendářního roku. Juventus sice brzy vedl, ale trenér Inzaghi díky trefám Martíneze se Sánchezem opět dokázal, že na Starou dámu umí.

Inter chce pošesté vyhrát Superpohár, v cestě ale stojí Juventus

Juventus dlouhá léta drtil všechny konkurenty v Serii A a připisoval si jednu trofej za druhou. Poslední dobou se ale zrodila černo modrá síla v Miláně a Nerazzurri ukazují konstantní zlepšování. Derby těchto dvou slavných italských značek bude k vidění ve středu večer a půjde o hodně. V sázce je trofej Superpoháru.

Ronaldo Bicana nepřekonal, československý kanonýr dal 821 gólů

Útočník Juventusu Turín Cristiano Ronaldo ve středečním utkání italského Superpoháru proti Neapoli svou 760. brankou v klubu nebo reprezentaci historický střelecký rekord Josefa Bicana nepřekonal. Fotbalová asociace ČR (FAČR) prověřila všechny trefy československého kanonýra a zjistila, že legendární forvard zaznamenal 821 gólů. Pětatřicetiletému Portugalci tak chybí k dostižení Bicana ještě 61 branek.

Supercoppa Italiana patří Juventusu, ve finále porazil Neapol

Italský Superpohár získal hegemon posledních let Juventus, který ve finále porazil SSC Neapol 2:0 i díky gólu Cristiana Ronalda. Portugalec se osamostatnil na čele nejlepších střelců historie, když přeskočil i legendárního československého střelce Josefa Bicana.

Pirlo kontra Gattuso. Supercoppu rozhodne duel dvou hráčských legend

Supercoppa je soutěž, kterou standardně ovládá Juventus a ten by nyní rád přidal už svou devátou trofej. Neapol, která se proti němu postaví jakožto vítěz Coppa Italia, s ním má z nedávné doby celkem dobré zkušenosti a nyní touží přidat třetí zářez.

Záložník Neapole Ruiz přijde kvůli covidu o Superpohár

Španělský reprezentační záložník Fabián Ruiz z Neapole přijde kvůli pozitivnímu testu na koronavirus o středeční italský Superpohár proti Juventusu. O nákaze informoval pár hodin před dnešním ligovým duelem proti fotbalistům Fiorentiny.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele