čtvrtfinále
01.02.2023 18:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Samuele Ricci a Antonín Barák (© AFP)

Fialky postupují do semifinále, Turínu slibná koncovka nestačila

Delší dobu se ve Florencii nic moc nedělo a jednalo se spíš o taktickou bitvu, ale závěr divákům jejich trápení napravil. Během dvaceti minut padly všechny tři branky a Turín měl další šance na srovnání, ale to už nestihl, a s pohárem se tak loučí.

Fiorentině se v poháru Coppa Italia daří a dnes na domácí půdě chtěla vylepšit svůj nedbalý dojem z ligy. Fialky ale trochu zaspaly úvod a velmi rychle se ocitly pod tlakem svého soka z Turína. Brankář Terracciano nejprve zasahoval proti ráně Ricciho a následně ho vyděsilo i zakončení vysokého stopera Perra Schuurse. Postupem času si nicméně Fialky uvědomily, že budou muset zabrat, aby uhrály dobrý výsledek, a převzaly aktivitu.

Ve dvacáté minutě nedokázala turínská obrana oddálit míč od vápna, k odraženému balonu se dostal Rolando Mandragora, jenže krásnou ranou trefil tyč! Po pár minutách se do vzduchu pověsil hostující stoper Buongiorno a jeho hlavičku po krásném centru dokázal brankář Terracciano vyrazit jen s vypětím všech sil. Do kabin se šlo nakonec za nerozhodného stavu i proto, že Mandragora v nastavení selhal střelou z dálky.

I po změně stran Fiorentina víc hrozila a stále častěji se do zakončení dostával kdysi velký talent Luka Jović. Tomu zatím pšenka nekvete ani ve Florencii, což chtěl i dnešním výkonem změnit. A jeho spoluhráči se přeci jenom usadili kolem vápna soupeře s dlouhodobější úspěšností. Po rohovém kopu se k odraženému balonu dostal Nico González a nemířil špatně, avšak jeho pokus postrádat větší razanci.

Pak už došlo konečně i na Luku Joviće. Srbský útočník v 66. minutě využil chvilkové nepozornosti hostující obrany a krásný pas ze strany uklidil hlavou naprosto přesně do sítě - 1:0 pro Violu.

Jenže to pravé drama nás teprve čekalo. V 90. minutě sice Arthur Cabral odvedl skvělou práci a přihrál naprosto volnému Jonathanovi Ikonému, který zvýšil na dva nula, každopádně ve 4. minutě nastavení pláchl Yann Karamoh celé obraně Violy a zdramatizoval utkání. Navíc Sanabria dostal o chvíli později míč před Terracciana, který musel ukázat hodně rychlé reflexy, aby jeho přízemní pokus zablokoval!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele