semifinále - 1. zápasy
02.03.2022 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Juventus ve Florencii vyhrál díky vlastní brance Venutiho

Fiorentina smutní. Ačkoli byla v semifinálovém duelu lepším týmem, tak z výhry se raduje Juventus. Stará dáma sice za většinu utkání nic nepředvedla, ale v nastavení se jí povedlo šťastně vyhrát.

Dušan Vlahović, to byla jednoznačně hlavní postava dnešního duelu. Aspoň to tak znělo při čtení soupisky, což je pochopitelné vzhledem k tomu, že právě tento stadion byl dlouhé roky jeho domovem. Na opačné straně stáli útočníci Saponara, Piątek a Ikoné, takže i brankář Perin, který dnes zaujal místo obvykle vyhrazené pro Wojciecha Szczesného, se musel mít na pozoru.

A Fialky opravdu byly aktivnějším týmem. Poprvé italského brankáře prověřil Ricky Saponara střelou z uctivé vzdálenosti. O chvíli později se o slovo přihlásilo také druhé křídlo Fiorentiny, útočník Ikoné. Zajímavější šanci měl stejný hráč po pětadvaceti minutách. To se mu povedlo dostat se do vápna a po několika kličkách pálil na zadní tyč, kterou minul jen o vlásek!

Juventus překvapivě v útoku prakticky nefungoval a větších šancí se v první půli jeho fandové nedočkali. Naopak Fialky mohly jít do vedení ještě před koncem poločasu. Lucas Torreira obdržel míč u vápna a když se k němu nikdo nechystal o moc blíž, vypálil. Jeho rána prosvištěla těsně nad břevnem.

Fialky měly obecně víc ze hry, ale zároveň měly také větší smůlu. Po pouhých dvou minutách předvedl skvělou techniku Ikoné, jenž zasekl míč a tvrdou ranou trefil jen levou tyč! Do střeleckých pozice se snažil vehementně dostat i Jack Bonaventura, jenže tomu buď chyběla přesnost, nebo víc prostoru od zadáků Juve.

Stará dáma pak byla minimálně ve své ofenzivní složce vyloženě zklamáním dnešního duelu. O to větší šok nastal pro domácí fandy v nastavení. Když už zbývaly odehrát jen dvě poslední minuty, tak si rozhodující vlastní branku po centru Cuadrada vstřelil obránce Lorenzo Venuti a Juventus díky němu první duel vyhrál! Fotbal někdy umí být hodně krutý...

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (29)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Ake pojd synu

Reagovat
Melchior

Čekal jsem odvážnější sestavu a odpočinek De Ligta, ale co už. Pojďme!

Reagovat
10

Odpočinek, když je to jedinej stoper k dispozici?

Reagovat
Melchior

Čekal jsem, že budou hrát Stramaccioni a Bonucci, jako backup Danilo.

Reagovat
10

Stramaccioniho Max poslal bránit na Ukrajinu, za ten zákrok na Rabiota

Reagovat
Pettirosso

Fandím Juve od roku 2004. Zažil jsem celou éru temna a všechny Zacy, DelNeri apod. Ale toto, TOTO je suverénně nejhnusnější, nejpatetičtější tvář týmu za celou dobu, co znám. Hnus, na to se vážně nedá dívat. I já, jako úplný laik, co v životě nehrál fotbal vidím, že to ale absolutně nefunguje. O nějaké mezihře nemůže být už tak 4 měsíce ani řeč. A o zranění to fakt není…

Otřesný, fakt otřesný. Chce se mi brečet při pomyšlení, že na toto se budeme muset dívat ješte 3,5 roku.

Reagovat
10

Neskutečnej fotbal...teda doufám, že tohle není skutečný a zdá se mi to ve spánku, do kterýho jsem upadl v 3. minutě toho zápasu

Reagovat
Melchior

Já se rozhodl, že radši budu hrát karty a na druhej monitor hodím oko jen, když komentátor zvedne hlas při nějaký šanci. No řekněme, že jsem z toho poločasu prakticky nic neviděl.

Reagovat
10

Já se na ty zápasy asi začnu dívat až ze záznamu a zrychleně x3. Tohle je šílenost.

Reagovat
Airus

To je prostě k pláči

Reagovat
Melchior

My fakt z každýho záložníka soupeře uděláme De Bruyneho a z každýho útočníka Mbappeho

Reagovat
M11

Vzdyt to nemuze ani ty kluky bavit

Reagovat
Melchior

Tvl to je přehlídka

Reagovat
Pettirosso

Rabiot played good game, Morata had a good moments, second half was better, we played with more intense. Overall it was good match, it’s good result.

Allegri po zapase 0-0. Dobrou

Reagovat
Melchior

Good.

Reagovat
M11

RETE !!!

Reagovat
Melchior

Koruna

Reagovat
10

Trololololololololo

Reagovat
stuff

Max musi byt najebany, ze mu nevyslo 0-0. Forza juve!

Reagovat
Melchior

Ať už je průběh jakýkoli, Max si nás stejně nakonec vždycky namaže na chleba.

Reagovat
stuff

Reagovat
10

vždycky bohužel ne

Reagovat
DelPiero137

Tato jeho aura velmi rychle vyprchala. Uz je to len o nahode.

Reagovat
10

včera to mělo skončit 3:0 s prstem v nose, vždyť jsme kromě jedný šance Vlahoviće neměli střelu na bránu, ani náznak nějaký šance za celej zápas...jen to zatáhnout a nakopávat dopředu na náhodu jak někde v pralese

Reagovat
DelPiero137

Vcerajsi zapas som nevidel ale viem si predstavit (priebezne som sledoval aj livesport).katastrofa...

Reagovat
Pharrell

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Airus

Reagovat
brenk

Bravisimo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele