semifinále - 1. zápasy
31.01.2018 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Lazio veze z Milána remízu bez branek

Až odvetné utkání bude muset rozhodnout o tom, kdo z dvojice AC Milán a Lazio Řím se podívá do finále Coppa Italia. První semifinále mezi těmito soupeři totiž branku nepřineslo ani jednu, i když podívaná to byla minimálně zajímavá.

Na stadionu San Siro se odehrálo první semifinále mezi domácími Ďábly a hostujícím Laziem. Proti římskému celku nasadil oblíbený motivátor Rino Gattuso hráče jako Donnarumma, Bonucci, Romagnoli, Borini, Biglia, Locatelli, Suso, Kalinić nebo Bonaventura. Lazio odvětilo rovněž postavením silné jedenáctky, do které se vešly opory jako Cáceres, Felipe, Basta, Leiva, Milinković-Savić, Lukaku či vracející se Immobile.

V prvních chvílích se Lazio ujalo aktivity a svého soupeře k ničemu moc nepouštělo. Problémy mu ale dělala finální fáze, která často končila jen v rukavicích pozorného mladíka Donnarummy. Ať už šlo o povedený pas Parola, ránu Andersona či kombinaci mezi ním a Milinkovićem-Savićem. A zatímco se Biancocelesti hodně toulali po stranách s balonem u kopaček, Strakosha si na něj téměř nesáhl.

AC jeho schopnosti příliš často neprověřovalo a mladý brankář mohl být v klidu. Snad až po pětadvaceti minutách se brankář Strakosha musel poprvé koncentrovat, když mělo AC možnost kopat přímý volný kop. Susova levačka poslala míč přes dva hráče ve zdi na střed vápna, kde si balon Strakosha pohodlně stáhl.

Po třiceti minutách se Lazio dočkalo velmi povedené akce. Mladý obránce Jordan Lukaku odcentroval zleva levačkou na vzdálenější tyč, kde těsně nad branku hlavičkoval Ciro Immobile. Na italském kanonýrovi je menší pauza znát a přesnost dnes nebyla jeho největší zbraní. Jeho pohyb ale ano a dělal Laziu velké problémy s rozehrávkou. Pár minut před koncem se do solidní šance dostal Milinković-Savić, jehož tvrdá rána zpoza vápna mířila těsně vedle!

Nástup do druhé půle byl obdobně loudavý a žádný z brankářů si na míč dlouho nemusel sáhnout. Naopak jsme viděli mnoho nepřesností, které utvrzovaly diváky v sílícím pocitu, že gól dnes nepadne. AC minimálně svými střídáními ale ukazovalo, že se mu nula na kontě vstřelených branek nelíbí a že s ní hodlá něco dělat. I proto dorazil na hřiště Turek Hakan Çalhanoğlu.

Po hodině hry to ale bylo Lazio Řím, které se málem ujalo vedení. Opět u toho byl bezvadný centr od Lukakua, který našel Cira Immobileho. Italský kanonýr využil chyby Romagnoliho, ale ne dostatečně, protože Donnarumma chybu neopakoval. O chvíli později Milinkovič-Savič a Immobile rozjeli útok po levé straně a hostující útočník pálil těsně vedle!

Největší šanci zápasu měl na svědomí střídající Hakan Çalhanoğlu. Ten se totiž patnáct minut před koncem utkání ocitl ve vápně zcela sám. Dostal se k němu míč, který po zakončení střídajícího útočníka Cutroneho vyrazil Strakosha jen před sebe, jenže mladý turecký záložník nedokázal trefit prázdnou bránu!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele