semifinále - 1. zápasy
04.03.2015 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Lazio doma jen remizovalo s Neapolí a odveta je otevřená

Lazio se s Neapolí nakonec rozešlo smírně a do odvety se máme ještě na co těšit. Dnes se o střelecké úspěchy postarali pánové Miroslav Klose na straně domácích a za hosty ve druhé půli srovnal Manolo Gabbiadini po akci Gonzala Higuaína.

Lazio v atraktivním duelu s Neapolí vsadilo opět na trojlístek v podobě Felipe Anderson, Miroslav Klose a Antonio Candreva. Marek Hamšík na opačné straně barikády sledoval utkání jen ze střídačky, protože do zápasu od úvodních minut nastoupili Manolo Gabbiadini, Jonathan de Guzmán nebo Dries Mertens.

Hosté se pokoušeli vtisknout utkání vlastní hru a snažili se například díky Gonzalu Higuaínovi efektivně napadat. Lazio se ale dobře bránilo. Neapol mohla jít do vedení díky standardní situaci, když byl faulován Gökhan Inler. Dries Mertens ale míč napálil jen do zdi. Lazio hrozilo také ze standardních situací. Po rohovém kopu se k míči dostal obránce de Vrij a hlavičkoval, ale nastřelil jen tyč za zády brankáře Andujára!

Do dalšího zakončení se dostal kanonýr Miroslav Klose, který ale pálil do brankáře Mariana Andújara. Do pokutového území Neapole pak poslal míč také Marco Parolo, ale Andújar si znovu poradil a ukryl míč do svých rukavic. Lazio hrozilo také po střele Danila Cataldiho, který ale pálil mimo. Neapol se pokoušela vysouvat nabíhajícího útočníka Gonzala Higuaína, který si nejprve míč zpracoval a poté přesně vypálil. Brankář Berisha si ale poradil.

O chvíli později si další centr na své konto připsal také Dries Mertens, který našel svým pokusem Gonzala Higuaína, ale jeho zakončení nebylo přesné. Po pětadvaceti minutách se k míči dostal také Danilo Cataldi, který zkoušel pohotově vypálit, ale ani on nebyl přesný. Vedení se nakonec ujali domácí a rozjásali domácí ochozy. Rychlý protiútok zakončil zkušený střelec Miroslav Klose, který nedal Andújarovi šanci zasáhnout - 1:0.

Lazio se pokoušelo využít šoku, který jeho gól způsobil Neapoli. Hosté se sice nevzdali, ale nepřálo jim štěstí. Centr Driese Mertense propadl po teči jednoho z obránců ke Gonzalu Higuaínovi, který ale minul! Na druhé straně se pokusil o zakončení Antonio Candreva, kterého ale vychytal brankář Andújar. Míč se odrazil zpět ke Klosemu, který ale na brankové čáře napálil jednoho z obránců. Také nástup do druhé půle patřil Biancocelesti.

Nejprve sice David López napálil břevno, ale poté se dvakrát marně prosazoval Miroslav Klose. Od pětapadesáté minuty se aktivity ujala Neapol a její snaha nesla své ovoce. Hlavní hvězdou další akce se stal Gonzalo Higuaín, který si udělal solné sloupy ze dvou protihráčů i brankáře Berishy. Následně přihrál nabíhajícímu Manolu Gabbiadinimu, který už se nemohl mýlit - 1:1.

Hra začala od začátku a Lazio se potřebovalo dostat zpět do zápasu. Pokoušel se o to Miroslav Klose, který pálil poměrně razantně, ale brankář Mariano Andújar si poradil. Hodně aktivní byl mladý záložník David López, který s míčem postupoval vstříc bráně, ale těsně před vápnem mu byl míč odebrán. Přihrávku do pokutového území dostal Jonathan de Guzmán sice v pravý čas, ale jeho rána byla zablokována.

Do zakončení se hnal také střídající Keita, ale mladý římský útočník byl zastaven čistě a včas. Deset minut před koncem zápasu se na hrací ploše objevil slovenský záložník Marek Hamšík, který nahradil de Guzmána. Do zajímavé šance se pozvolna dostával brazilský talent Felipe Anderson, ale byl zastaven pozornou obranou Neapole. Střelu z větší vzdálenosti si podle svého zvyku připsal záložník Gökhan Inler, ale ani jeho pokus mezi tři tyče nezamířil.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
bayern987

2:0 2x Miroslav!

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele