čtvrtfinále - odvety
30.01.2008 21:00 CET
2 : 3
(2:2)

Reportáž

Juventus Turín - Inter Milán 2:3

Juventus s velkou pravděpodobností ani letos žádnou trofej nezíská. V předešlých letech byla na vině korupční aféra, letos pak Inter Milán. Ten má na Bianconeri velký náskok v rámci Serie A a ve čtvrtfinálové odvetě Coppa Italia ukončil naděje turínského klubu na zisk domácího poháru.

Juventus si z Milána díky skvělému závěru přivezl nadějnou remízu 2:2 a i doma začal dobře. V úvodu na sebe upozornili Nedvěd a Legrottaglie, síť se ovšem vlnila na druhé straně. V desáté minutě se teprve 17letý Belotelli zbavil Birindelliho, zpracoval si pas od Maniche a svou akci zakončil přesnou střelou - 0:1.

Odpověď domácích byla blesková. Již o čtyři minuty později zahrával trstný kop Del Piero, jeho střelu ještě ve zdi tečoval Stankovič a Toldo byl bezmocný - 1:1.

Mladíček Balotelli poté ukázal i svou odvrácenou tvář a po úderu loktem do obličeje Legrottaglieho mohl být rád, že dostal pouze žlutou kartu. Následující minuty patřily Toldovi. Ten nejprve zneškodnil pokus Iaquinty a následně si na něho nepřišel ani Salihamidžič a společně s ním dotírající Legrottaglie. Přesto šel Juventus do vedení. Ve 31. minutě si Del Piero znovu vzal pod patronát standardní situaci a posadil míč na hlavu nové posily Stendarda. Ten sice mířil do tyče, míč se ale odrazil k Iaquintovi a italský reprezentant se již nemýlil - 2:1.

Juventus byl lepším týmem, hodně ho však srazil moment ze 39. minuty. Jimenez nastřelil ruku Salihamidžiče a sudí byl nekompromisní. Exekuce pokutového kopu se ujal Cruz a byl neomylný, jak je ostatně v letošních zápasech s Juventusem jeho dobrým zvykem. Argentinský útočník se ve třetím zápase proti Juve trefil již počtvrté a srovnal celkové skóre pohárového dvojzápasu na 4:4.

Inter branka Cruze nabudila a úvod druhé půle patřil jemu. Stankovič po Balotelliho akci mířil mimo, se střelou Cruze si zase poradil Belardi. Za Juventus odpověděl slabým zakončením Nedvěd. Rozhodující moment celého čtvrtfinále přinesla 52. minuta. Hrdinou okamžiku byl Balotelli, který nepustil k míči Legrottaglieho a přesnou střelou nedal Belardimu šanci - 2:3.

Juventus v tomto okamžiku potřeboval k postupu vstřelit dvě branky a ke splnění tohoto úkolu měli pomoci i střídající Trezeguet s Camoranesim. Odpor Staré dámy mohl definitivně zlomit Cruz, sám před Belardim ale mířil nepřesně. Upozornil na sebe i Palladino, který nejprve hlavičkoval nad a po jeho krásné akci s Del Pierem následně namířil svůj volej mimo Trazeguet. Čas pro domácí plynul hodně rychle a blížící se vyřazení neunesl Camoranesi. Argentinský záložník s italským pasem sestřelil Balotelliho a nemohlo následovat nic jiného, než vyloučení. Juventus se v deseti zmohl pouze na nepřesný trestný kop Del Piera a po porážce 2:3 se se soutěží rozloučil.

Autor: Tomáš Pavlík / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jak dlouho bude absentovat Buffon?Doufam ze se Pagliucovi bude darit:

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele