Další články

PSG stále cílí na všechny trofeje. O finále Coupe de France se popere s Rennes

Prvního semifinalistu už Coupe de France poznalo, Lyon v úterý nepřipustil senzaci a prošel dál přes trápící se druholigový celek z Valenciennes. Ve středu se pak rozřeší druhá otázka. A ta už možná tak jasnou odpověď nepřináší, jakkoli je PSG stavěno do role favorita. Rennes je totiž rozhodně ambiciózním klubem, který v minulosti uměl francouzského velikána zaskočit.

Lyon se s druholigovým odpadlíkem nepáral, k postupu do finále zavelel Lacazette

Hráči Lyonu porazili v semifinále Coupe de France Valenciennes 3:0 a zabojují o svůj šestý pohár z této soutěže. Výhru nad týmem Ligue 2 zařídil dvougólový Alexandre Lacazette. Zkušený útočník nejprve proměnil sporně nařízený pokutový kop, na nějž o chvíli později navázal úspěšnou trefou po přesné přihrávce Saïda Benrahmy. Les Athéniens se tak po sympatickém postupu turnajem druhého finále od roku 1951 nedočkají.

Senzace z Valenciennes vyzve Lyon o finále Coupe de France. Uspěje trápící se outsider?

Valenciennes prožívá v Ligue 2 opravdu bídnou sezónu. Nebude trvat dlouho a jeho sestup se brzy stane realitou. Na druhou stranu v Coupe de France odvádí moc dobrou práci, dostalo se až do semifinále. A teď živí sen, že by se mohlo prokousat až do souboje o cennou trofej. Pro hosty ovšem bude velmi složité dosáhnout na kýžený úspěch, vyzvou totiž velikána z Lyonu.

Neobvyklý ofenzivní příspěvek Ruize obstaral PSG náplast na dva roky staré rány

Hráči PSG si poradili ve čtvrtfinále Coupe de France s Nice poměrem 3:1. Postup do další fáze domácího poháru zajistili Pařížanům již v první půli čím dál více diskutovaný Kylian Mbappé a pracovitý středopolař Fabián Ruiz, jenž si ke vstřelené brance připsal i asistenci. Na dvou trefách se přitom na klubové úrovni naposledy podílel před více než rokem. Les Parisiens tak oplatili Nice vyřazení z osmifinále ročníku 2021/2022 a mohou nadále pomýšlet na zisk již 15. trofeje pro vítěze francouzského poháru v historii.

Honba za další cennou trofejí: Favorit z PSG se o semifinále Coupe de France porve s Nice

Coupe de France potřebuje poznat posledního čtvrtfinalistu a ten vzejde z duelu mezi PSG a Nice. Ani jednomu z celků se před několika dny nedařilo podle představ. Zatímco domácí před vlastními fanoušky pouze remizovali s Remeší, hosté prohloubili svou krizi a museli se sklonit Montpellieru. Už počtvrté z posledních pěti utkání Ligue 1 tak Les Aiglons prohráli.

Bourigeaud znovu pálil ostrými, po gigantovi jeho formu okusil i pohárový outsider

Rennes zvítězilo ve čtvrtfinále Coupe de France na hřišti v Saint-Étienne proti Le Puy-en-Velay 3:1. V první půli poslal favorita do vedení Arthur Theate, na kterého krátce po změně stran navázal Benjamin Bourigeaud. Sympaticky hrající outsider se sice v 61. minutě dočkal kontaktní trefy, nicméně poslední slovo měl opět kapitán hostí, čímž napodobil své nedávné představení proti AC Milán v Evropské lize a potvrdil, že momentálně prožívá produktivní období. K dalšímu zdramatizování už nedošlo, a tak historické tažení trpaslíka skončilo mezi osmi nejlepšími týmy.

Zaskočí trpaslík bretaňského obra? Le Puy uvítá Rennes ve čtvrtfinále Coupe de France

Le Puy Foot 43 Auvergne, jak zní oficiální název celého klubu z departementu Haute-Loire, byl založen teprve v roce 2009 sloučením dvou celků, konkrétně USF Le Puy a AS Taulhac. Působí až ve čtvrté nejvyšší soutěži, ve čtvrtfinále Coupe de France je tím nejpřekvapivějším účastníkem. A teď se pokusí zaskočit Rennes, na soupeře z Ligue 1 přitom dosud nenarazil.

Valenciennes směřující k pádu z Ligue 2 potěšilo fanoušky postupem do semifinále poháru

Fotbalisté Valenciennes pokračují v jízdě Coupe de France a díky výhře 2:1 po penaltách nad Rouenem postoupili už do semifinále. Hlavička Mathiase Oyewusiho, jenž ve 26. minutě otevřel skóre, se dlouho zdála být rozhodující. V nastavení ovšem srovnal z dorážky po neproměněném pokutovém kopu Damien Loppy. Les Athéniens si tak zajistili vítězství až v rozstřelu a zahrají si své první semifinále francouzského poháru od roku 1970.

Valenciennes bude v Coupe de France hledat vzpruhu, narazí na nebezpečný Rouen

Už teď je jasné, že do semifinále Coupe de France se probojuje jeden celek ze druhé či nižší soutěže. Los totiž proti sobě v osmičce nejlepších svedl Rouen, čili účastníka z Championnat National, a Valenciennes, které působí v Ligue 2. Hlavně domácí v letošním ročníku výrazně překvapili, mají za sebou skalpy dvou zvučných soků. A hosté by tak situaci neměli podcenit.

Klíč z Alžírska do zamčené obrany Štrasburku nepasoval. Lyon postoupil až po penaltách

Prvním týmem, který pronikl mezi nejlepší čtveřici celků Coupe de France, se stal Lyon díky domácí čtvrtfinálové výhře 1:0 po penaltách nad Štrasburkem. Les Gones byli po celý zápas aktivnějším celkem, přičemž velké nebezpečí představoval především alžírský reprezentant Saïd Benrahma. Žádná z jeho ofenzivních myšlenek sice ke gólu nevedla, mrzet jej to ale nemuselo, jelikož v závěrečném rozstřelu hosté hned dva pokutové kopy neproměnili.

Lyon se popere o semifinále Coupe de France se skomírajícím Štrasburkem

Lyon v posledních týdnech chytil parádní formu, v Ligue 1 je konečně vzdálený na bezpečný odstup od sestupového pásma a v Coupe de France může stále usilovat o zisk cenné trofeje. Ve čtvrtfinále narazí na protivníka, jenž by měl být rozhodně v jeho silách. Štrasburku se totiž aktuálně nedaří, má na svém kontě tři porážky v řadě a především má problémy v defenzivě.

Ostrý atak na Mbappého: Jeho kotník vydržel, Brassiera uráželi na sociálních sítích

PSG ve středu postoupilo do čtvrtfinále Coupe de France přes Brest. Daleko víc než konečný výsledek se ale řešil moment ze 69. minuty. Kylian Mbappé, hlavní ofenzivní pilíř pařížské ekipy, byl ostře atakován Lilianem Brassierem. Bylo s podivem, že francouzský útočník duel dohrál až do konce. A stoper Brestu si toho po několika hodinách musel vytrpět opravdu dost.

Toulouse nedalo Nantes šanci a podruhé v historii slaví vítězství v Coupe de France

Očekávané finále francouzského poháru přineslo jednoznačný průběh i výsledek. Díky dvougólovým Costovi a Dallingovi vedlo Toulouse po půlhodině o čtyři branky, po Blasově snížení a Aboukhlalově zásahu zní konečný výsledek 1:5. Nantes tak neobhájilo loňský triumf, Toulouse slaví vítězství po 66 letech.

Zazáří druholigové Annecy znovu? V cestě do finále Coupe de France mu stojí Toulouse

Když se podíváme na současnou formu obou celků, jenom stěží bychom mohli odhadnout, že zrovna jeden z nich by si s to s Nantes mohl rozdat na honosném Stade de France v Paříži ve finále o trofej z Coupe de France. Druholigové Annecy je velkým vzezřením této soutěže, ale svých starostí má v Ligue 2 více než dost. Toulouse každopádně také není v dobrém rozmaru.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele