Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

play off o čtvrtfinále
12.12.2023 19:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Radost hráčů Al-Ittihadu (© AFP)

Al-Ittihad byl v domácím prostředí nelítostný. Nebohý Auckland skolila hvězdná jména

Hráči Al-Ittihadu potvrdili v osmifinále mistrovství světa klubů roli obrovského favorita a po výsledku 3:0 bez problémů vyřadili vítěze oceánské Ligy mistrů z Aucklandu. Saúdům, kteří se v průběhu turnaje mohou spolehnout na výhodu domácího prostředí, vyšel především závěr úvodního dějství, během něhož třikrát skórovali a prakticky si zajistili postup.

Evropským fanouškům se po delší době na mezinárodní scéně připomněly známé tváře ze starého kontinentu Karim Benzema a N’Golo Kanté, kteří obstarali každý po jednom gólu.

Dosud v každém ročníku světového šampionátu klubů byl ultimátním favoritem celek, jenž vyhrál evropskou Ligu mistrů. Letos ovšem měl Manchester City zdatného vyzyvatele. Do akce totiž nastupoval Al-Ittihad posílený několika velkými hvězdami v čele s držitelem Zlatého míče Benzemou. Jeho osmifinálovým soupeřem byl Auckland City, který přicházel do utkání po třech prohrách v řadě, přičemž ta poslední byla při finálové bitvě o titul v novozélandské nejvyšší soutěži.

Aktivnějším celkem byli od úvodu utkání Saúdové, které mohl ve 14. minutě poslat do vedení Igor Coronado. Brazilský záložník však namířil odražený míč jen nad břevno. O čtvrt hodiny později už se Tygři mohli radovat, když se tečovanou střelou z hranice šestnáctky prosadil Romarinho, jenž si tak zpříjemnil své 33. narozeniny. Netrvalo dlouho a rozdíl ve skóre už byl dvoubrankový. Brankář Conor Tracey vyrazil balon jen ke kopačkám Kantého, jehož parádní pumelice zapadla přesně k pravé tyči. Před odchodem do šaten se pak stihl prosadit ještě Benzema, kterého ke skórování do odkryté sítě vybídl po pohledné kombinaci Muhannad Shanqeeti.

Domácí celek pokračoval ve své dominanci i po změně stran a jeho hráči si utkání před bouřlivým publikem vyloženě užívali. Čtvrtou trefu mohl v 69. minutě přidat střelou z hranice pokutového území aktivní Coronado, fantastický zákrok si ale připsal Tracey. Několik dalších nadějných akcí Saúdů pak ztroskotalo na finální přihrávce nebo v šikovnosti zpracování míče. Závěrečné desetiminutovky se za rozhodnutého stavu už pouze dohrávaly, přičemž Novozélanďané si za celé utkání připsali jedinou střelu mířící mezi tři tyče.

Al-Ittihad tak potvrdil roli favorita a postoupil do čtvrtfinále. V něm se střetne 15. prosince s Al-Ahly.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (1)

Přidat komentář
shitcool

Na jakém kanále se to vysílá?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele