Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

čtvrtfinále
04.02.2023 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Ali Maaloul v souboji s Cristianem Roldanem (© AFP)

Al Ahly zvládlo vyrovnaný souboj se Seattlem a v semifinále vyzve slovutný Real Madrid

Egyptské Al Ahly znovu předvádí na MS klubů skvělé výkony a po druhé výhře na turnaji v Maroku si stejně jako v předešlých dvou letech zahraje semifinále. Amerického vyzyvatele ze Seattlu, který startoval na tomto prestižním turnaji vůbec poprvé ve své historii, porazil po vyrovnaném průběhu nejtěsnějším poměrem 1:0, když jedinou branku vsítil krátce před koncem střídající Mohamed Magdi. Ve středu ho tak čeká pikantní souboj s Realem Madrid.

Úřadující vítěz Ligy mistrů CONCACAF nepředvedl při své premiéře na MS klubů úplně špatný výkon, ovšem stejně jako jeho sobotní vyzyvatel si mnoho gólových možností nevypracoval. Za celých devadesát minut byly k vidění jen dvě střely mezi tři tyče a diváci na stadionu v Tangeru příliš zajímavou podívanou nesledovali. Seattle v prvním poločase obstřeloval branku soupeře, ale ani jeden pokus rozhodně neměl gólové parametry.

Zelenomodří poprvé a naposledy vystřelili přímo na branku pět minut po změně stran, kdy z dobrých pětadvaceti metrů napřáhl Atencio, avšak jeho skákavý pokus skončil v náručí připraveného brankáře El Shenawyho. Africký zástupce se mohl dostat do důležitého vedení z ojedinělé akce přesně v polovině druhé půle, kdy to po rychlé akci pohotově zkusil právě pozdější hrdina Magdi, ale z dvanácti metrů minul levou konstrukci zhruba o půl metru.

Rozhodující okamžik tohoto duelu nastal v 88. minutě. Magdi se nejprve opřel do míče z necelých dvaceti metrů a jeho přenádhernou ránu zastavilo až břevno, poté se však balón vrátil na jeho kopačku po hlavičce bránícího Joãq Paula a jeho závěrečný tečovaný volej z hranice pokutového území zapadl s velkým štěstím do protějšího spodního růžku mimo dosah naprosto bezmocného brankáře Freie. Seattlu ve zbývajícím průběhu nezbyl na jakoukoli odpověď téměř žádný čas.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele