Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

play off o čtvrtfinále
01.02.2023 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Hussein El Shahat (© AFP)

Al Ahly s Aucklandem nezaváhalo a po přesvědčivé výhře si potřetí v řadě zahraje čtvrtfinále

Vicemistr Ligy mistrů CAF v play-off o čtvrtfinále potvrdil úlohu jasného favorita a novozélandský Auckland City přehrál snadno po výsledku 3:0. I při své třetí účasti v řadě na tomto prestižním turnaji si tedy zahraje čtvrtfinále, v něm narazí na severoamerického šampióna ze Seattlu, a při případném úspěchu ho v semifinále prověří Real Madrid. Naopak Auckland City prohrál svůj úvodní zápas na MS klubů už počtvrté za sebou.

Jasný outsider se od samého začátku spíše bránil a směrem dopředu si nevypracoval téměř nic, za celých devadesát minut vystřelil jen jednou mezi tři tyče. Se svým egyptským konkurentem držel krok až do nastavení prvního poločasu, po změně stran však inkasoval ještě dvakrát, a naděje na postup se proto rozplynuly. Al Ahly bylo nebezpečné od samého začátku a do vedení se mohlo dostat po šesti odehraných minutách.

První velkou šanci si totiž vypracoval Mohamed Sherif, jenže svou přízemní střelou těsně minul pravou tyč. Zhruba deset minut před přestávkou byl na poslední chvíli zablokován Mohamed Sherif a poté opět nemířil přesně aktivní Sherif. Svěřenci švýcarského trenéra Marcela Kollera se dočkali zaslouženého vedení ve druhé nastavené minutě úvodního dějství, kdy po skvělé přihrávce Ahmeda Radwana vystřelil z první Hussein El Shahat, a svou dělovku usměrnil přímo doprostřed branky.

Africký zástupce se uklidnil jedenáct minut po přestávce, kýženého gólu se dočkal nejlepší muž na trávníku Sherif. Ten si po tečovaném pasu z křídla seběhl do předbrankového prostoru a brankáře Traceyho pohotově překonal z bezprostřední blízkosti. Al Ahly bylo aktivnější i v následujícím průběhu a do dalších možností se dostali Sherif s Fathim, avšak na Traceyho si tentokráte nepřišli.

V 86. minutě přidal třetí rozhodující zásah Percy Tau, Auckland se zkrátka na jakýkoli nápor nezmohl. V samém závěru navíc zbytečně přišel o vyloučeného obránce Adama Mitchella, a tak světově známý španělský trenér Albert Riera v žádném případě nemohl být spokojen.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele