Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

čtvrtfinále
04.02.2021 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Bayern vyzve na MS klubů Al Ahlí, africký šampión přetlačil katarský Duhail

Vítěz africké podoby Ligy mistrů Al Ahlí uspěl ve druhém kole MS klubů proti výběru pořadatelské země z Duhailu, katarského šampióna, a to zásluhou jediné branky Husseina El Shahata. Radoval se tak z postupu do semifinále, v němž vyzve mnichovský Bayern. Na klub z Dauhá nakonec zbývá pouze souboj o umístění, porve se o pátou příčku s Ulsanem Hyundai.

Papírové předpoklady slibovaly vyrovnané měření sil, a ačkoli káhirský celek více držel merunu na kopačkách, svěřenci trenéra Sabriho Lamouchiho, bývalého šéfa lavičky nároďáku Pobřeží slonoviny či francouzského Rennes, byli střelecky o dost aktivnější. Tu nejdůležitější statistiku, tedy počet zaznamenaných gólů, každopádně ovládl efektivnější mančaft z Egypta.

Duhail sice vstoupil do utkání aktivněji, následně se ovšem začala více osmělovat družina kouče Pitsa Mosimaneho, která se nakonec dočkala své odměny po půlhodině hry. Bránící Bassam Hisham ztratil balón ve středu pole pod tlakem dotírajícího Bwalyy, chopil se ho tak Hussein El Shahat, jenž zpoza šestnáctky zamířil pravačkou přesně do dolního rohu brány.

Ve 37. minutě se pokoušel náskok Al Ahlí navýšit Hamdi Fathi, jeho pokus nicméně skončil pouze nad břevnem, o pár chvil později se podařilo rozvlnit síť Bwalyovi, avšak jeho trefa ve finále nebyla uznána pro ofsajd. Po obrátce se pokoušeli The Red Knights s negativním skóre něco udělat, jejich protivník ale vedení udržel až do závěrečného hvizdu sudího Escobara.

V 60. minutě napřáhl levačkou Mohammed Muntari, Mohamed El Shenawy, brankář Al Ahlí, sice nepředvedl jistý zákrok, přesto míč skončil v zámezí. V 64. minutě nezacílil po centru Edmilsona Juniora ani Mohammed Musa, jenž mířil do rukavic Mohameda El Shenawyho, a neprosadil se pak podruhé Mohammed Muntari, jelikož v 83. minutě nedobře hlavičkoval.

Autor: Patrik Sandev / fifa.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele