Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

čtvrtfinále
14.12.2019 18:30 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Monterrey porazil Al Sadd 3:2 a o finále na MS klubů se utká s Liverpoolem

Mexické Monterrey dokázalo potvrdit úlohu mírného favorita proti domácímu Al Saddu a po divokém vítězství 3:2 postupuje po sedmi letech do semifinále MS klubů. V utkání sice drželo míč jen něco málo přes čtyřicet procent, ovšem střelecky bylo aktivnější a hlavně produktivnější. O své premiérové finále na klubovém šampionátu bude bojovat s anglickým Liverpoolem.

Katarský výběr se po úspěšně zvládnutém předkole s novokaledonským Hienghène Sport nemusí za svůj čtvrtfinálový výkon stydět, nicméně i tak ho v úterý čeká jen souboj o 5. místo s tuniským celkem Espérance ST. Monterrey rozhodlo o svém úspěchu již v prvním poločase, kdy vstřelilo hned dvě branky. Svěřenci španělského trenéra Xaviho sice po změně stran mohutně dotahovali, ale na vyrovnání jim už nezbyl téměř žádný čas.

Vítěz Ligy mistrů Severní a Střední Ameriky začal absolutně bez respektu a první obrovskou možnost si vypracoval po necelých dvou minutách. Po přihrávce na levou stranu pokutového území se levačkou opřel do balónu Leonel Vangioni a svým tvrdým projektilem z hodně ostrého úhlu orazítkoval horní tyčku. Domácí poprvé zahrozili krátce po deseti odehraných minutách, kdy se dostali do rychlého přečíslení tři na dva, ale vystřelit nakonec nedokázali.

Skóre sobotního duelu se poprvé měnilo v polovině zahajovacího dějství. Vangioni zkusil štěstí z více jak třiceti metrů a jeho fantasticky projektil se odrazil od vzdálenější tyče do branky, gólman Al Sheeb se jen naprázdno proletěl vzduchem. Těsně před přestávkou se do šance na levém křídle hnal Abdelkarim Hassan, jenomže před ním se dříve k míči procpal Montes. Monterrey zvýšilo své vedení v úvodní nastavené minutě prvního poločasu.

Rogelio Funes Mori využil chybné rozehrávky svého protivníka a svůj samostatný únik zakončil excelentně, balón totiž usměrnil ze čtrnácti metrů přímo do pravého spodního rohu. Zhruba šest minut po výměně stran mohl definitivně rozhodnout kolumbijský kapitán Pabón, avšak jeho dělovka prosvištěla o decimetry vedle protější konstrukce. V 65. minutě chtěl dostat hosty do hry o postup Afif, bohužel pro něj zcela osamocen mířil příliš vysoko.

Neuběhla ani další minuta a Al Sadd přeci jen snížil, po ukázkovém centru Al Heidose z pravého křídla hlavičkoval k levé tyči alžírský útočník Baghdad Bounedjah. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem vrátil hostům dvoubrankové vedení Carlos Rodríguez, jenž po dravém průniku Gallarda parádně zavěsil z dvanácti metrů pod břevno. V 89. minutě vypálil na opačné straně z dobrých pětadvaceti metrů Hassan a ukázkově se trefil k zadní konstrukci, nicméně Al Sadd se ve zbývajícím průběhu již na nic dalšího nezmohl.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele