Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

o 3. místo
21.12.2019 15:30 CET
2 : 2
4:3 pen.
(0:1, bez prodloužení)

Reportáž

Třetí místo na MS klubů urvalo Monterrey, po penaltách porazilo Al Hilal

Monterrey, které v semifinále proti Liverpoolu nepředvedlo vůbec špatný výkon, si nakonec na MS klubů spravilo chuť v souboji s Al Hilalem a získalo na tomto turnaji konečné umístění na pódiu. V utkání sice prohrávalo o gól, po přestávce se nakrátko dostalo do vedení, jeho soupeř však následně vyrovnal. A nakonec musely otázku vítěze rozluštit penalty.

Mexický celek si tak připsal svou druhou výhru poté, co ve čtvrtfinále vyřadil Al-Sadd. To klub ze Saúdské Arábie, jenž na šampionátu nejlepších klubů světa debutoval, naopak utrpěl svou druhou porážku poté, co před pár dny padl s favorizovaným Flamengem. Svoje působení na něm však nemůže hodnotit negativně, účast v nejlepší čtyřce určitě není neúspěchem.

Už v předchozím semifinálovém střetnutí se podařilo Al Hilalu gólově utéct po prvním poločase a proti Monterrey to bylo rovněž mužstvo trenéra Razvana Lucescua, kdo změnil jako první bezbrankové skóre. Yasir Al Shahrani vyslal nadýchaný pas zleva do šestnáctky, odkud nabíhající kapitán Carlos Eduardo hlavou překonal gólmana Cárdenase.

V 55. minutě se podařilo Rayados vyrovnat. Trochu krkolomnou kombinaci zakončil přesně Gónzalez, kterému balón v pokutovém území hlavou prostrčil do slibné pozice Urretaviscaya. A jen o pět minut později Monterrey zaúřadovalo ještě jednou, to když Zaldívar našel prudkou přihrávkou Mezu, a ten z blízkosti snadno zamířil do protivníkovy brány.

Tým z Rijádu ovšem našel odpověď na dvě rychlé trefy svého soupeře a vynutil si dodatečné kopy ze značky pokutového kopu. Na střeleckou listinu se zapsal zkušený Gomis, jehož parádním obloučkem našel Carlos Eduardo, a ačkoli si Cárdenas na zakončení Francouze svou rukavicí sáhl, v cestě za brankovou čáru neposedný míč nezastavil.

V nastavení ještě mohl strhnout třetí místo z MS klubů na stranu Al Hilalu po rohovém kopu, zahrávaném Giovincem, znovu aktivní Gomis, který v brankovém území stál ve správný čas na správném místě, chvilku mu ovšem trvalo, než merunu zpracoval, takže nevypálil z první, a i proto možná jeho tečovaný pokus skončil, smolně pro něj, na brankové konstrukci.

Po dovršení základní hrací doby přišly na řadu rovnou penalty a v nich byli lepší svěřenci kouče Antonia Mohameda. Po dvou úspěšných sériích se jako první neprosadil Carlos Eduardo, záhy na druhé straně neproměnil v pořadí osmý pokutový kop Vásquez, selhal však také následně jeho sok Mohammed Kanoo, a pak rozhodl sám brankář Cárdenas.

Autor: Patrik Sandev

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

To bude jistě zajímavý fotbal. Konfrontace herních stylů na které my Evropané nejsme zvyklí. Tak rád bych to viděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty kurzy..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele