Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

play off o čtvrtfinále
11.12.2019 18:30 CET
3 : 1
po prodloužení
(1:0, 1:1)

Reportáž

Hienghène sahalo po senzaci, domácímu Al Saddu nakonec podlehlo v prodloužení

Domácí Al Sadd potvrdil úlohu favorita v souboji s Hienghène Sport, ovšem na postupu do čtvrtfinále se proti amatérskému klubu z Nové Kaledonie pořádně natrápil. Devadesát minut o vítězi nerozhodlo a katarský celek nakonec zlomil duel ve svůj prospěch až v prodloužení, kde skóroval hned dvakrát. Hosté se za své představení vůbec nemusejí stydět a domů budou odjíždět se vztyčenou hlavou, katarský celek se o semifinále popere s mexickým Monterrey.

Svěřenci španělského trenéra Xaviho narazili od samého začátku na nečekaný odpor protivníka, který se sympaticky tlačil na útočnou polovinu. Svou první větší možnost středečního zápasu si vypracoval po dravém průniku Dahiteho na křídle, následný hlavičkový pokus Amyho Roineho se však do branky nevešel. Nicméně domácí se postupem času stále více dostávali do hry a prosadit se dokázali ve 26. minutě.

Osmadvacetiletý alžírský útočník Baghdad Bounedjah ukázal dostatečný důraz v šestnáctce soupeře a zblízka nakonec překonal brankáře Nyikeineho. Ještě do poločasu mohl zvýšit náskok Al Saddu Afif, jemuž se také povedlo rozvlnit síť, ale jeho branka nakonec neplatila kvůli zřetelnému ofsajdu. Hienghène vlétlo do druhého poločasu naprosto fantasticky a ani ne po šedesáti odehraných sekundách srovnalo stav.

Roine si seběhl za obranu protivníka na precizní přihrávku od Kaïe, v osobním souboji dokázal přetlačit protihráče a pak své samostatné sólo zakončil střelou k tyči kolem gólmana Al Sheeba. První vítěz své země v oceánské obdobě evropské Ligy mistrů od tohoto okamžiku ožil, až do konce základní hrací doby skvěle bránil a katarského rivala k ničemu nepouštěl. Jenomže s přibývajícím časem na něm bylo znát, že mu docházejí síly.

Přesně ve 100. minutě přiblížil svůj výběr k postupu Abdelkarim Hassan. Šestadvacetiletý obránce se postavil k přímému volnému kopu ze střední vzdálenosti, ukázkově obstřelil zeď a trefil se za záda bezmocného Nyikeineho. Ve zbývajícím průběhu muselo Hienghène riskovat a necelých deset minut před závěrečným hvizdem inkasovalo potřetí, po přesně načasované nahrávce od Al Heidose zachoval chladnou hlavu v zakončení Portugalec Pedro Miguel.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rohy 20:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele