Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

o 5. místo
17.12.2019 15:30 CET
2 : 6
(1:4)

Reportáž

Espérance de Tunis přestřílel Al-Sadd a radoval se z pátého místa na MS klubů

Pořádající země na letošním MS klubů bere jen šesté místo. Al-Sadd pod vedením trenéra Xaviho ostudně prohrál s africkým šampiónem Espérance de Tunis, od něhož inkasoval během devadesáti minut hned šest branek. Katarský celek konečnou porážku pouze zmírnil dvěma vstřelenými góly, které navíc zaznamenal až díky pokutovým kopům.

Byl to souboj dvou týmů, které byly na tomto turnaji těsně vyřazeny ve čtvrtfinále. Zatímco Al-Sadd nestačil na Monterrey, Espérance ST vypadl s Al Hilalem. Dalo se tedy očekávat daleko vyrovnanější měření sil, než jak by mohl napovídat konečný rezultát. Už po poločase přitom bylo vlastně jasné, kdo že z tohoto duelu vzejde jako vítěz.

Již v 6. minutě nakročilo mužstvo kouče Moïneho Chaabaniho za úspěchem. V šestnáctce se dostal k odraženému míči Hamdou Elhouni, a protože byl nedůrazně bráněný, mohl zakončit kolem stopera Boualema Khoukhiho ke vzdálenější tyčce. Ve 13. minutě pak udělal velkou hrubici druhý ze středních obránců Tarek Salman a tu potrestal snadno Badri.

Ve 25. minutě se tuniský klub radoval ze svého třetího přesného zásahu. Ve vlastním vápně zahrál nešťastně rukou Abdelkarim Hassan, jenž zablokoval u tyčky pokus Badriho, a poté, co sudí Zitouni přezkoumal situaci na videu, katarského chasníka vyloučil a ještě nařídil penaltu. K té se postavil Badri a bez větších obtíží překonal brankáře Meshaala Barshama.

Také Al-Sadd se dočkal exekuce z bílého puntíku, protože bránící Derbali nedovoleně podrazil v pokutovém území pronikajícího Akrama Afifa. Ve 32. minutě se tak na střeleckou listinu zapsal Bounedjah, ačkoli gólman Ben Cherifia vystihl směr jeho střely. Do poločasu se ještě jednou prosadilo EST, a to zásluhou Hamdoua Elhouniho zakončením z úhlu.

Zkraje druhého dějství Al Zaeem zahrávali svou druhou penaltu. Znovu jí vybojoval Akram Afif, jehož ve vápně zezadu kopl Bedrane, a Hassan Al Heidos snížil náskok soupeře na rozdíl dvou branek. V ofenzivě byl však tenhle moment ze 49. minuty vůbec tím posledním, který Al-Sadd zaznamenal. Skóre směrem kupředu poté posunul už jen ES Tunis.

V 74. minutě dovršil hattrick Hamdou Elhouni, jenž si na zadní tyči sběhl na parádní přihrávku z levé strany od Chettiho a zacílil z blízkosti do prázdné brány. Kromě tří branek mimochodem zaznamenal jednu asistenci. Poslední trefu si připsal na své konto Derbali, který snadno zužitkoval pas Benguita, na nějž si naběhl na hranici ofsajdového postavení.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele