Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

čtvrtfinále
14.12.2019 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Úspěšná premiéra. Al Hilal skolil Espérance de Tunis a proklouzl do semifinále

Al Hilal při své premiéře na MS klubů urval své první vítězství, a to zásluhou jediné branky střídajícího Bafétimbiho Gomise sedmnáct minut před koncem, vyřadil Espérance de Tunis, který čeká jen souboj o páté místo proti katarskému Al-Saddu, a postoupil do semifinále, v němž se střetne s brazilským Flamengem, vítězem letošní Copy Libertadores.

Saúdskoarabský celek pod vedením trenéra Razvana Lucescua nakonec potvrdil roli mírného favorita, jednalo se nicméně o velmi vyrovnané měření sil s africkým šampiónem. Rumunský stratég nakonec udělal moc dobře, že svou velkou hvězdu, která dříve úspěšně působila v St. Étienne, Lyonu nebo Marseille, nasadil až jako svého žolíka a ne od samého začátku.

Zkušený třiačtyřicetiletý Francouz přišel na plac v 65. minutě a o osm minut později rozsekl dosud nerozhodný stav. Carrillo mu chytře sklepl míč na hranici pokutového území, Gomis si pak elegantně obhodil pozdě se vracejícího stopera Yacoubiho, nadhodil si balón do vzduchu a zamířil z voleje přesně k tyčce a za záda bezmocného brankáře Ben Cherifiu.

Africký protivník neodehrál vyloženě špatnou partii, osudnou se mu ovšem stala špatná koncovka. Za celých devadesát minut nevstřelil jediný gól. A zopakoval tak své nevalné výsledky z roku 2011 a 2018. Ani v těchto ročnících se mu nepodařilo procpat do semifinále, a tak se potřetí za sebou bude muset spokojit s maximálně konečným pátým místem.

Jako první se do šance propracoval Badri, gólmana Abdullaha Al Maioufa však svou střelou neohrozil, neboť zamířil jen mimo jeho tři tyče. Ve 22. minutě se naopak objevil v obrovské možnosti Carlos Eduardo, jehož uvolnil do běhu svou přihrávkou Salem Al Dawsari, sám však ve své tutovce selhal a vyběhnuvšího Ben Cherifiu pouze z blízkosti trefil.

V závěru půle založil Salem Al Dawsari další výtečnou akci poté, co snadno obral o balón Derbaliho, poslal pak dlouhou nahrávku za šestnáctku, kam si naběhl Carrillo, jeho dělovku však stačil polapit Ben Cherifia. V 57. minutě se tuniský celek mohl ujmout vedení zásluhou vlastní branky Yasira Al Shahraniho, Abdullah Al Maiouf však situaci stačil vyřešit.

Al Hilal tohle střetnutí dohrával o jednoho muže v poli méně, neboť dvě rychlé žluté karty a následnou červenou vyinkasoval Mohammed Kanoo. Svůj první osobní trest si vysloužil za oplácení vůči Yacoubimu, druhý, jen o dvě minuty později, za zbytečně ostrý zákrok vůči Badrimu. Těsný náskok asijský klub však i přes tuto skutečnost udržel až do konce.

Autor: Patrik Sandev / fifa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele