Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

čtvrtfinále
15.12.2018 14:00 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Kašima zdolala Guadalajaru a znovu postoupila do semifinále MS klubů

Kašima opět ukázala, jakým je specialistou na MS klubů a po dvou letech znovu postoupila do semifinále. O svou druhou historickou účast v boji o nejcennější trofej se popere se španělským gigantem z Realu Madrid a pokusí se mu oplatit právě dva roky starou finálovou porážku 2:4 po prodloužení. Naopak mexickému týmu Guadlajara premiéra na prestižním fotbalovém svátku nevyšla a čeká ho jen duel o 5. místo s tuniským Espérance ST.

Japonský celek přitom nezačal vůbec dobře a už po třech minutách prohrával. Po krásném průniku na pravém křídle odcentroval před branku Brizuela, bránící Učida podskočil balón a rozběhnutý Ángel Zaldívar umístil svou hlavičku do prostoru tří tyčí. Brankář Kwoun si sice na balón sáhl, ale v cestě do sítě mu již nezabránil. CD pokračoval v tlaku i nadále a ještě do přestávky mohl své vedení navýšit.

Po zpětné přihrávce z levé strany napřáhl z hranice šestnáctky Pineda a jeho dělovka se odrazila od horního okraje břevna do zámezí. Kabinou Antlers se o poločasové pauze zřejmě prohnala pořádná vichřice a na výkonu to projevilo. Srovnáno bylo čtyři minuty po výměně stran, kdy si na levé straně udělal prostor Doi a poté vyslal křížnou přihrávku ke vzdálenější tyči, kde zapomenutý Ryota Nagaki bez potíží usměrnil míč k bližší tyči.

Asi rozhodující okamžik se zrodil v polovině druhého dějství. Rychlonohý Doi byl v šestnáctce protivníka zřetelně podražen Pérezem a etiopský rozhodčí Bamlak neváhal s nařízením pokutového kopu ani vteřinu. Balón si vzápětí postavil Brazilec Serginho a nedal gólmanu Gudiñovi pražádnou šanci na úspěch, po zemi se totiž trefil k protější tyči - 2:1. Od tohoto momentu začala Guadlajara hrát riskantně a doplatila na to v 84. minutě.

Třetí uklidňující trefu Kašimy přidal Hiroki Abe. Po zpětné nahrávce od Anzaie vystřelil ze čtrnácti metrů a jeho parádní kroucený pokus zapadl do vzdálenějšího horního rohu, Gudiño se jen naprázdno proletěl vzduchem. Ve čtvrté nastavené minutě Jamamoto nakopl zezadu Alana Pulida a Bamlak po konzultaci s VAR ukázal podruhé na penaltový puntík. Právě Pulido pohrdl obrovskou možností a Kwoun přečetl jeho úmysl, avšak míč následně přeci jen skončil v síti po nešťastném odkopu Shōjiho a teči Brazilce Silvy. Kašimě ani tento inkasovaný gól vadit nemusel, neboť euforie po postupu mezi čtyřku nejlepších byla obrovská.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele