Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

o 3. místo
22.12.2018 14:30 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

River Plate nasázelo Kašimě čtyři góly a na MS klubů slaví třetí místo.

Argentinské River Plate se oklepalo z šokujícího vyřazení v semifinále MS klubů a nyní nedalo japonské Kašimě žádnou šanci na úspěch, když ji v souboji o třetí pozici na přehrálo vysoko v poměru 4:0. Antlers poprvé inkasoval v polovině úvodního dějství, pak se marně snažil najít recept na defenzívu protivníka a při riskantním pojetí hry kapituloval v závěrečné dvacetiminutovce třikrát. River Plate tak při své druhé účasti opět vystoupal na stupně vítězů.

Kašima se v předchozích dvou střetnutích prezentovala solidním výkonem, ale tentokráte výrazněji zaostávala. Přitom krátce po deseti odehraných minutách poprvé zahrozila po rohovém kopu z pravé strany, následné hlavičce a teči Seunghyuna Junga. Avšak brankář Lux fantasticky zareagoval jednoruč a míč zachytil několik centimetrů před brankovou čarou. Letošní vítěz Copa Libertadores z ničeho nic udeřil ve 23. minutě.

Na rohový kop de la Cruze od pravého rohového praporku si před hranicí brankového území naskočil Bruno Zuculini a hlavou s pomocí tyče dopravil míč do branky za záda bezmocného gólmana Sogahaty, který jen těsně předtím vystřídal zraněného Kwouna. V poslední minutě první půle byl blízko k vyrovnání Anzai, jenž po závaru v šestnáctce protivníka a dobré práci Abeho orazítkoval ze sedmi metrů horní tyčku.

Svěřenci trenéra Marcela Gallarda podruhé rozvlnili síť po hodině hry, avšak italský rozhodčí Rocchi šel celou situaci zkontrolovat k videu a gól neuznal kvůli velmi těsnému ofsajdu. Definitivně rozhodnuto přeci jen bylo v 73. minutě. Gonzalo Martínez obdržel geniálně načasovanou přihrávku do běhu od Álvareze a sám před Sogahatou nezaváhal, balón usměrnil nechytatelně pod břevno. Kašima od této chvíle naprosto otevřela svou hru.

V rozmezí 84. - 87. minuty si vybrala pořádný kopec smůly. Nejprve to zkusil z dvanácti metrů Doi a napálil horní konstrukci, ihned na to napřáhl z přímého volného kopu z dobrých třiceti metrů Nagai a tentokráte rozezvonil bližší spojnici. River Plate udeřilo z následného protiútoku, kdy byl Rafael Borré evidentně podražen Inukaim a sám nařízenou penaltu proměnil střelou do dolního levého rohu - 0:3. Ve třetí nastavené minutě uzavřel gólový účet svou druhou trefou v tomto utkání Martínez, jenž levačkou parádně přeloboval Sogahatu.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele