Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

čtvrtfinále
15.12.2018 17:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Al Ain Club snadno porazil Espérance a o finále si zahraje s River Plate

Domácí Al Ain Club tentokráte vstoupil do duelu s tuniským Espérance mnohem lépe než před třemi dny s novozélandským Wellingtonem a zažil tak mnohem klidnější střetnutí, afrického účastníka zdolal hladce v poměru 3:0. Vybojoval si proto právo na semifinále, ve kterém se již v úterý utká s argentinským River Plate. ST naopak při své premiérové účasti na MS klubů vyhořel a po zpackaném začátku si zahraje o páté místo s mexickou Guadalajarou.

Svěřenci chorvatského trenéra Zorana Mamiče prohrávali s novozélandským zástupcem na konci prvního poločasu již o tři trefy, tentokráte se krátce po odehrané čtvrthodině mohli radovat z náskoku dvou branek. Vítěz nejvyšší ligové soutěže v SAE (Pro-League) poprvé skóroval po necelých dvou minutách z první vážnější akce sobotního klání, kdy před více jak dvacetitisícovou kulisou zamířil do černého Ahmad Salem Mohamad.

Ten si ve středu brankového území naskočil na rohový kop Rayana Yaslama Mohamada a hlavou uklidil balón k levé tyči, brankář Ben Cherifia neměl žádnu šanci na úspěch. Vzápětí po nedůrazné hlavičce bránícího Dhaouadiho vystřelil z osmnácti metrů Hussein El Shahat a vzdálenější horní roh minul zhruba o metr. Stejný hráč se přeci jen dočkal v 16. minutě a výrazně tak přiblížil svůj výběr mezi čtyřku nejlepších.

Po rychlém protiútoku tři na tři obdržel nahrávku od aktivního Rayana Mohamada, nečekanou kličkou zmátl hned tři protihráče a pak se nechytatelně trefil k zadní tyči. Ben Cherifia se v tuto chvíli jen naprázdno proletěl vzduchem. Ještě do poločasu bylo Espérance blízko ke snížení. Po hezké narážečce, následném stříleném centru z mírného úhlu z pravé strany šestnáctky přistál míč na horní tyčce a odrazil se do zámezí.

Do druhého dějství opět vstoupil aktivněji Al Ain a tuniského rivala definitivně srazil na kolena v 60. minutě. Vrchní nahrávač Rayan Mohamad uvolnil Brazilce Caia, který téměř od brankové čáry vybídl ke skórování rozběhnutého Bandara Mohammeda a ten se zakončením do odkryté branky neměl větší potíže. Ve zbývajícím průběhu nevyužil domácí klub žádný rychlý brejk, vzhledem k jednoznačnému výsledku mu to však vůbec nemuselo vadit.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele