Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

play off o čtvrtfinále
08.12.2016 11:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Kashima Antlers - Auckland City 2:1

Auckland City ani na čtvrtý pokus nedokázalo na MS klubů porazit celek z Japonska, ačkoli se zkraje druhého poločasu díky Dae-uk Kimovi ujalo vedení. Kašima historicky stý zápas na šampionátu nejlepších mančaftů světa dokázala v Jokohamě otočit na svou stranu. Střídající Šuhei Akasaki vyrovnával, v závěru Mu Kanazaki zařídil rozhodující branku.

Novozélandské mužstvo je poměrně zkušeným účastníkem tohoto turnaje a prakticky vždy se prezentovalo především urputným defenzivním stylem. A nejinak tomu bylo i v tomto případě v boji o čtvrtfinále. Japonský mistr držel více míč na kopačkách, ale dlouho marně hledal skulinky v soupeřově obraně.

Do první slušné možnosti se propracovali hosté. V 17. minutě se Tade dostal k odraženému míči na zadní tyči, jenže koncovku nezvládl ideálně, a poslal svůj pokus pouze do rukavic brankáře Sogahaty. Na druhé straně se v šanci objevil Endo ve 25. minutě, ovšem z úhlu na vyběhnuvšího gólmana Zubikaraie nevyzrál.

Sedm minut před koncem se k další střele dostal Tade, tentokráte však nezamířil mezi tři tyče. Domácí útočník Doi o pár chvil později pálil z dobré pozice, ani on však výrazněji neprověřil schopnosti zasahujícího Zubikaraie. Pět minut po přestávce se Auckland City ujalo vedení, využilo totiž standardní situace.

Tade poslal moc pěkný centr z pravé strany na hranici brankového území, odkud Kim hlavou překonal bezmocného Sogahatu. Tenhle inkasovaný gól Kašimu na dlouhou dobu položil. Nicméně v 67. minutě přece srovnala stav. Nagaki v pokutovém území přistrčil míč na Akasakiho, který snadno zakončil.

Japonský klub tahle branka hodně nakopla. A jeho protivník nevěděl, kam dřív skočit. Akasaki se mohl jen o pár chvil později prosadit znovu, ale mířil mimo, to samé se pak z voleje stalo rovněž Nagakimu. Nakonec se trefil Kanazaki, nejlepší hráč země vycházejícího slunce z uplynulého roku, jenž zužitkoval sklepnutí od Doie.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele