Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

čtvrtfinále
11.12.2016 08:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Jeonbuk Hyundai Motors - Club América 1:2

Fotbalisté mexického Club América dokázali napravit loňské vyřazení ve čtvrtfinále MS klubů a tentokráte po skvěle zvládnutém druhém poločase porazili jihokorejský Jeonbuk 2:1. Díky tomu se probojovali do semifinále proti největšímu favoritovi ze španělského Realu Madrid. Naopak "The Green Warriors" stejně jako před deseti lety mezi čtyřku nejlepších neproklouzli a čeká je souboj o 5. místo s druhým poraženým čtvrtfinalistou.

Jejich středeční soupeř vzejde ze souboje Mamelodi - Kashima Antlers. Jeonbuk se přitom dostal do vedení již v prvním poločase, ovšem favorit tohoto souboje dokázal vývoj otočit ve svůj prospěch díky dvěma brankám největší hvězdy Silvia Romera. Tento osmadvacetiletý argentinský útočník skóroval dvakrát během šestnácti minut. Romero byl největší hrozbou pro defenzívu jihokorejského protivníka od samého začátku a skórovat mohl již ve 20. minutě.

Ten obdržel výbornou nabídku za obranu a situaci chtěl ještě vylepšit přihrávkou na lépe postaveného spoluhráče, avšak jeho záměr přečetl jeden z vracejících se obránců. Kdyby nahrávka prošla, jednalo by se o téměř jistý gól. Naopak o tři minuty později šel do vedení Jeobnuk. Po hezké akci na levém křídle přihrával Won-Jae pod sebe na nabíhajícího Kima Bo-Kyunga a ten vypálil z deseti metrů přímo k pravé tyči mimo dosah gólmana Muñoze.

Krátce po odehrané půlhodině byl blízko vyrovnání Romero, který dostal hodně prostoru ke střele z dobrých pětadvaceti metrů. Míč se kroutil do vzdálenějšího horního rohu, nicméně gólman Jeong-Nam ho dokázal s vypětím všech sil vytáhnout na horní okraj břevna. Ve 37. minutě mohl na druhé straně navýšit vedení Hyundai Motors aktivní Bo-Kyung, jenž prošel přes několik protihráčů a poté svou střelou jen o decimetry minul vzdálenější tyč.

Mexický celek dokázal vyrovnat po necelé hodině hry. Po rohovém kopu a následném centru z levé strany od Arroya se dostal k hlavičce na hranici brankového území právě Romero a zamířil k levé tyči. Brankář Jeong-Nam si sice na míč sáhl, ale v cestě do sítě mu už nezabránil. V 73. minutě mohl otočit vývoj Arroyo, když se po nádherné přízemní kombinaci ocitl v tváří tvář brankáři Jeonbuku, jenže tvrdou ranou ho zblízka propálit nedokázal.

Clubu América to však příliš vadit nemuselo, za necelou minutu totiž skóroval podruhé v tomto duelu Romero. Ten se dostal k odraženému míči po rohovém kopu a vypálil z první ze čtrnácti metrů, s přispěním teče bránícího Shin-Wooka zapadl balón kolem brankáře k bližší tyči. Jeonbuk byl blízko vyrovnání v 89. minutě, kdy Bo-Kyung vystřelil z levého rohu pokutového území a trefil boční síť, porážku svého klubu tak odvrátit nedokázal.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
hradec

Jeonbuk 0:2 América

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele