Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

semifinále
15.12.2016 11:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Club América - Real Madrid 0:2

Ve druhém semifinálovém zápase na MS klubů byl nakonec úspěšnější velký favorit na celkové vítězství z Realu Madrid, ovšem jeho výkon nebyl zcela ideální a nakonec porazil mexického soupeře Club América v poměru 2:0. V nedělním finále se pokusí obhájit titul z roku 2014 proti japonskému překvapení Kashima Antlers. Club América si to ve stejný den rozdá o třetí pozici s kolumbijským výběrem Atlético Nacional.

Španělský gigant měl od samého začátku obrovskou územní převahu a soupeři téměř nepůjčoval balón, Club América se v podstatě pouze bránil. Real zkoušel pálit ze střední vzdálenosti, po čtvrthodině nastřelil Cristiano Ronaldo tyč, ale případná branka by stejně nebyla uznána kvůli předchozímu ofsajdovému postavení. Letošní nejlepší fotbalista světa hrozil i v dalších minutách a k vedoucímu gólu byl blízko po necelé půl hodině hry.

Na pravém křídle se uvolnil Vazquez a svým centrem našel na hranici brankového území Ronalda. Ten se dostal k zakončení hlavou, jenomže znovu orazítkoval pouze tyčku. Madridský velkoklub se dostal do vedení v nastavení prvního poločasu. Po přihrávce od Ronalda našel Kroos krásnou kolmicí do pokutového území Karima Benzemu který se z levé strany nemýlil. Francouzský reprezentant chladnokrevně uklidil balón do vzdálenějšího horního rohu.

I po změně stran byl nejvíce vidět Ronaldo, jenže v tomto utkání mu stále nebylo přáno. V 63. minutě obdržel zpětnou přihrávku od Benzemy a následně pálil zcela sám ze čtrnácti metrů, brankář Muñoz dokázal jeho pokus vytěsnit na rohový kop. Za další čtyři minuty se největší hvězda bílého baletu ocitla v ještě větší příležitosti, avšak po přihrávce Modriče a centru Vazqueze hlavičkovala ve stoprocentní možnosti místo na branku zpět do hřiště.

V dalším průběhu se mexický klub snažil hrozit z rychlého protiútoku, na hřišti však hrál druhé housle. Postupně musel více riskovat a Real toho využil ve třetí nastavené minutě, prokletí zlomil právě Ronaldo. Ten si po bleskovém přečíslení naběhl na kolmici Jamese Rodrígueze za rozhozenou defenzívu a v další vyložené šanci již nezaváhal, ze sedmi metrů zamířil kolem vyběhnutého Muñoze přímo ke vzdálenější tyči. Ronaldo tímto zásahem vstřelil svůj jubilejní 500. gól na klubové scéně.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

0-6

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 CR7 hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
PePiG7

V sestrihu tady u clanku, kdyz Ronaldo vstreli gol a slavi a pak zaber na Benzemu a Ramose, jak se na sebe podivali a rekli si: Tak si ho dal ten gol kluk jeden, at ma radost. :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele