Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

o 3. místo
18.12.2016 08:00 CET
2 : 2
3:4 pen.
(1:2, 2:2)

Reportáž

Bronz z MS klubů bere po penaltách Atlético Nacional

Na MS klubů mělo utkání o třetí místo ty správné grády od samého začátku a v souboji dvou vítězů amerických obdob LM byl nakonec úspěšnější kolumbijský výběr Atlético Nacional. Ten se během úvodní půlhodiny dostal do dvoubrankové vedení, nicméně mexický soupeř Club América ještě do přestávky snížil a po změně stran srovnal z pokutového kopu. Vítězství Nacionalu zařídil v následném penaltovém rozstřelu střídající Borja.

Kolumbijský celek vstoupil do utkání aktivněji. V 5. minutě se dostal k hlavičce Aguilar, v obležení dvou protihráčů mířil příliš vysoko. Neuběhla ani minuta a Nacional šel do vedení po vlastní brance Miguela Samudia. Ten se po kolmici snažil odzbrojit aktivního Alejandra Guerru, jenže balón nešťastně tečoval špičkou kopačky a zamířil po zemi za záda překvapeného gólmana Muñoze, který neměl šanci reagovat.

V polovině úvodního dějství byl blízko k vyrovnání Romero, po přihrávce od Michaela Arroya nedokázal ve skluzu usměrnit balón mezi tři tyče. A tak ve 26. minutě přišel na opačné straně trest. Druhý gól vítěze Copa Libertadores vstřelil Guerra, jenž využil krásné přízemní kombinace na jeden dotek a následné přihrávky od Berriy, poté z první mířil přesně pod horní tyčku. Za dalších osm minut mohl Nacional přidat třetí gól a ten by byl zřejmě rozhodující.

Po pasu z pravé strany pálil z voleje z deseti metrů Mosquera, ale napálil pouze břevno. Club Américe se vrátil do hry ve 38. minutě. Po horizontální přihrávce od Samudia střílel z deseti metrů Arroyo, a i když si brankář Armani na míč sáhl, tak mu v cestě do sítě již nezabránil. Ve vysokém tempu se pokračovalo i po změně stran. Nejprve mohl ve 48. minutě srovnat Romero, po samostatném úniku ho však vychytal Armani.

Ihned na to na druhé straně pálil do boční sítě Guerra, vzápětí jeho střelu ze střední vzdálenosti vytěsnil Muñoz jednoruč nad horní tyčku. Poté se v ještě jedné velké možnosti objevil Romero, jenže ani tentokráte na Armaniho nevyzrál a po necelé hodině hry odcházel střídat se sklopenou hlavou. V 62. minutě mohl přidat třetí gól Nacionalu Guerra, tváří v tvář Muñozovi neuspěl a svůj lob poslal pouze do horní síťky.

Club America vyrovnal v 66. minutě, kdy byl po faulu Díaze na Samudia nařízen pokutový kop. K němu se odhodlal střídající Oribe Peralta a zamířil přesně nad Armaniho. V závěrečné desetiminutovce kolumbijský celek přitlačil a zahrozil po šancích Borjy s Díazem, avšak skórovat nedokázal a po vypršení devadesáti minut okamžitě následoval penaltový rozstřel.

Hned v první sérii napálil Martínez z Clubu América horní tyčku, v té druhé mířil příliš vysoko smolař tohoto duelu Samudio. Poté dal mexickému celku šanci na zvrat Nieto, jenž mířil vedle, další střelci už ale byli úspěšní. V páté sérii skóroval s pomocí břevna Borja a v kolumbijském táboře tak mohla propuknout velká radost.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Kang & Kodos

Fotka Badass as fuck

Reagovat
Filip12

Rueda vypadá skor jako Nikopolidis

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je velký úspěch! Bronz v turnaji, který v tom prapodivném systému hrajou pořádně 4 kluby Hlavně to nezapomeňte věnovat Chapecoense. Ovšem ještě cenější bude zlato Realu po dvou zápasech

Reagovat
smazaný uživatel

bolo by hlupe nepokusit sa vyhrat, ked to uz tie muzstva musia hrat

Reagovat
smazaný uživatel

Mosquera byl v základu a odehrál celý zápas

Reagovat
smazaný uživatel

MS klubov malo vyhrat Chapecoense. Nech im tu vyhru venuju.

Reagovat
smazaný uživatel

WTF? Chapecoense nemá s MS klubů vůbec nic společnýho. To je jako říct, že by měli vyhrát LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Mali by vyhrat vsetko!

Reagovat
F.Torres

Chapecoense není Messi, aby vyhrávali to, co vůbec nemají

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi hrozně cynická zrůda, to se jen tak nevidí.

Reagovat
smazaný uživatel

V tom mas pravdu, keby ze tak vies ze kolko ich beha u nas, na tomto krasnom multikulti SLovensku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele