Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

semifinále
14.12.2016 11:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Video dopomohlo rozhodující penaltě. Kašima přes Atlético Nacional prošla do finále

Vůbec poprvé v historii fotbalu muselo rozhodnout o nařízení pokutového kopu video, které se na letošním MS klubů zkouší. Kašima zásluhou Šomy Doie situace využila a ujala se po prvním poločase vedení. Atlético Nacional nedokázalo na tohle inkasování zareagovat, naopak ještě na druhé straně po přestávce udeřili Jasuši Endo a Juma Suzuki.

Letošní japonský mistr se do historie tohoto turnaje zapsal jako vůbec první finalista své země, který se o zlato utká s někým z dvojice Real Madrid nebo Club América, jež proti sobě nastoupí ve čtvrtek. Podobně jako v prvních dvou zápasech proti Aucklandu City a Mamelodi přitom měli Antlers pomalejší rozjezd na úvod.

Kolumbijský šampión v prvním poločase držel více míč na svých kopačkách a prakticky ovládal hru. Do první vyloženější pozice se propracoval nejlepší střelec týmu Miguel Borja, nicméně zamířil jen doprostřed branky, o pár chvil později zahrozil Mateus Uribe, jenže nezamířil tak, jak si představoval.

Tlak Atlética vyústil ve 23. minutě. Soupeř měl obrovské štěstí, že Jhon Mosquera trefil pouze břevno a že dorážku Orlanda Berría vytěsnil na poslední chvíli na brankové čáře obětavý Šodži. Ačkoli měl celek z Medellínu úvodní brance daleko blíže, byl to jeho protivník, jenž využil prakticky jediné své šance v první pětačtyřicetiminutovce.

Maďarský rozhodčí Kassai si nejprve nevšiml ničeho zvláštního v pokutovém území, nakonec se ale rozhodl situaci překontrolovat, přiběhl k pomezní čáře, tam shlédl opakovaný záběr, a následně ukázal na bílý puntík po faulu na Nišiho. Doi pak z penalty nezaváhal a poslal míč do protipohybu brankáře Armaniho.

Kašimu tenhle gól nakopl a další zásah mohl přidat díky Uedovi, avšak Armani proti němu výtečně zasáhl. Atlético se nevzdávalo šance na vyrovnání ještě do přestávky, Orlando Berrío se zbavil dvou strážců, vnikl do šestnáctky a zakončil, gólman Sogahata si však poradil, a Jhon Mosquera pak zase trefil pouze břevno.

I ve druhém dějství byli El Verde nebezpečnějším mužstvem, jenže branky padaly pouze do jejich sítě. Velkou smůlu v koncovce měl Miguel Borja, jeho pokus byl totiž zastavený, neprosadil se ani náhradník Dajome, jenž mířil jen nad bránu. Ani jeho kolega z lavičky Alejandro Guerra neseřídil svá mířidla optimálně.

V 83. minutě Kašima definitivně rozhodla o svém postupu. Centr z levé strany od Šibasakiho propadl do šestnáctky k Endovi, který využil chyby Armaniho, jemuž vypadl míč z rukavic, a patičkou zakončil do sítě. Třetí trefu zaznamenal Suzuki, jenž na zadní tyči snadno zužitkoval přihrávky skrz brankové území od Kanazakiho.

Autor: Patrik Sandev / fifa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 pre Nacional

Reagovat
smazaný uživatel

Nějak rychle si zvykli na to pouštění zápasů soupeřům

Reagovat
Coutinho10

tak Mosquera hral nakonec 67 min. a to se psalo, jak za be nenastupuje a jenom max. jako nahradnik...ale asi nic moc nepredvedl, kdyz prohrali 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Este hned postupi America a bude to zaujimave (konecne)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele