Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

čtvrtfinále
13.12.2015 11:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

TP Mazembe - Sanfrecce Hiroshima 0:3

Domácí japonská Hirošima dokázala splnit úlohu favorita proti celku TP Mazembe z Demokratické republiky Kongo a po přesvědčivém výkonu ho zdolala 3:0. Stala se tak posledním semifinalistou a ve středu bude bojovat o finále s argentinským River Place. Celek z afrického kontinentu nastoupí ve stejný den proti mexickému týmu Cruz Azul, se kterým se utká o konečné páté místo.

Sanfrecce rozhodlo o svém postupu na konci prvního a začátkem druhého poločasu, svůj náskok pojistilo necelou čtvrthodinu před koncem. Mazembe ale rozhodně ostudu neudělalo, předvedlo atraktivní ofenzivní hru a diváci v Osace se měli čím bavit. Hned od úvodního hvizdu akce střídala akci. Nejprve se po levé straně protáhl Kagawa a tvrdě vypálil, brankář Gbohouo dokázal míč vyrazit nad svou branku.

Následně se na druhé straně dostal do gólové možnosti Assalé a jeho pokus nakonec orazítkoval tyčku. Za několik málo okamžiků zahrozilo Mazembe znovu, když po rohovém kopu hlavičkoval jen těsně mimo Coulibaly. I když africký výběr měl balón častěji ve svém držení a také byl nebezpečnější, tak skórovat mohlo Sanfrecce. Po krásném pasu Morisakiho se ve stoprocentní možnosti ocitl Sato, jenže to přehnal s razancí a zblízka zamířil příliš vysoko.

Mozkem hry Mazembe byl Assalé, který v závěru prvního poločasu dvakrát otestoval pozornost brankáře Hayašiho, ovšem byla to právě Hirošima, která šla ve 44. minutě do vedení. Po nízkém rohovém kopu Chajimi a prodloužené hlavičce Sasakiho zakončoval zblízka do odkryté branky Tsukasa Shiotani. Ihned po změně stran byl blízko unikátní brance Ulimwengu. Ten vypálil z dobrých pětatřiceti metrů a jeho nádherný pokus nakonec o decimetry minul domácí svatyni.

Nicméně japonský výběr znovu prokázal svou výbornou produktivitu a v 56. minutě navýšil vedení obránce Kazuhiko Chiba. Ještě předtím selhal v obrovské možnosti Sato, poté Chiba využil dalšího rohového kopu od Chajimi, když vyskočil ze všech nejvýše a ve skrumáži rozvlnil hlavou síť - 0:2. Zhruba dvacet minut před koncem předvedli dva nejlepší hráči afrického výběru parádní kombinaci na jeden dotek.

Traoré si narazil balón s Assalém, druhý jmenovaný pak minul břevno o pár decimetrů. V dalších minutách se prezentoval dvěma pohlednými akcemi jeden na jednoho Douglas, jenže brankáře Gbohouoa ani jednou překonat nedokázal. Definitivně rozhodnuto bylo v 78. minutě, kdy Hirošima skórovala potřetí. Brilantní práci odvedl Mikič, který křižným pasem z pravého křídla našel volného Takumu Asana a ten chladnokrevně zakončil.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
hradec

TP Mazembe 1:2 Sanfrecce Hiroshima

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele