Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

o 3. místo
20.12.2015 08:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Třetí místo na MS klubů vybojovalo Sanfrecce

Brazilec Douglas dvěma góly v 70. a 83. minutě pomohl otočit zápas s čínským Kuang-čou a zajistil Sanfrecce konečné třetí místo na letošním MS klubů. Svěřenci Luize Felipeho Scolariho vedli přitom už po třech minutách hry po trefě Paulinha, jenže těsné vedení neudrželi. Nakonec udeřilo právě mužstvo Hajimeho Morijasua.

Vstup do utkání se čínskému celku náramně vydařil. Li Süe-pcheng zleva poslal jemný oblouček na hranici šestnáctky, kde hlavičkoval Elkeson, nicméně gólman Hajaši dokázal ještě vyrazit. Pouze však k Lin Kaovi, jehož střelu hlavou tečoval Paulinho a míč zapadl přesně k tyči japonského muže v rukavicích.

Na druhé straně ukázal dobré individuální schopnosti Mikič, který nakonec vyzkoušel štěstí svou levačkou, nicméně jeho pokus skončil vedle. O tři minuty později chorvatský záložník vymyslel pas pro Sata, jeho hlavičku však brilantně zlikvidoval brankář Šuaj Li. A pak Sato zamířil jen mimo.

Li Süe-pcheng na druhé straně mohl náskok navýšit, kdyby však jeho střela nenarazila pouze do břevna. Hirošimský celek si před poločasem vytvořil ještě jednu možnost na vyrovnání, to když do branky mířil Marutani, jenže na brakové čáře zaskočil za Šuaje Li vracející se Mej Fang a míč odhlavičkoval do bezpečí.

Ve druhé půli nejprve Ricardo Goulart druhý gól Kuang-čou nepřidal, ostatně jako Sato nedokázal vyrovnat. V 70. minutě se japonskému mužstvu přece podařilo korigovat. Čajimův centr z rohového kopu na bližší tyči nedokázal tečovat Mizumoto, míč však propadl dozadu k pohodlně skórujícímu Douglasovi.

Tahle trefa vlila Sanfrecce novou krev do žil, začalo soupeře dost tlačit, až se nakonec dočkalo zaslouženého vedení, které již nepustilo. Kašiwův pas z pravé strany směřující na bližší tyčku usměrnil do břevna hlavičkující Asano, jenže míč se odrazil k volnému Douglasovi, jenž zase pohotově zacílil.

Autor: Patrik Sandev / fifa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
veikko

Tohle bude mnohem zajímavější zápas než hrátky Barcelony s River Plate. 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele