Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

semifinále
16.12.2015 11:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

River Plate těsně skolil Sanfrecce a je ve finále

River Plate s notnými potížemi postoupil přes Sanfrecce do finále MS klubů, kde narazí buď na Barcelonu, nebo čínský Kuang-čou. Tuhou obranu japonského celku svěřenci Marcela Gallarda prolomili až osmnáct minut před koncem díky Lucasovi Alariovi. Hirošima inkasovala vůbec poprvé na turnaji a zahraje si jen o třetí místo.

Svou taktiku na utkání japonský stratég Hajime Morijasu nezměnil. Jeho tým zkrátka vyčkával, soustředil se hlavně na bránění, které je jeho dominancí, a vyrážel do brejků. River Plate se s tím absolutně nedokázal srovnat. A právě jeho soupeř byl v první půli daleko nebezpečnějším celkem.

Jestli si gólman Hajaši poradil s dalekonosnou střelou Ponzia a v závěru poločase také s hlavičkou Carlose Sáncheze, jenž navíc zakončoval z ofsajdu, pak jeho protikolega mezi třemi tyčemi na druhé straně měl o poznání více práce. Velké problémy defenzívě argentinského klubu nadělal urostlý Minagawa, jehož nebylo vůbec snadné odstavit od míče.

Ve 26. minutě si jediný typický útočník Hirošimy naběhl na dlouhý pas, včas ovšem proti němu vyběhl brankář Barovero a z blízkosti ho vychytal. Pak Minagawa krásně našel kolmicí pronikajícího Čajimu, který si těsně za vápnem narovnal míč na pravačku, ale parádně se zase předvedl Barovero, jenž vytáhl soupeřovu střelu zpod břevna.

Asi nejvíce pak Barovero svoje spoluhráče podržel pět minut před obrátkou. River Plate nesklapla ofsajdová past, najednou se Minagawa ocitl v šestnáctce úplně sám a měl dostatek času na to, aby z otočky vypálil, avšak argentinský muž v rukavicích předvedl fantastický zákrok a míč u tyčky vyrazil jednoruč do zámezí.

Druhé dějství už tolik gólových příležitostí nenabídlo. Zkraje se mohlo zaradovat Gallardovo družstvo, kdyby Rodrigo Mora z vyložené pozice nezamířil jen nad bránu. V 72. minutě již River Plate přece skóroval. Hajaši po standardce nedobře odhadl směr letu míče, ten se nakonec odrazil k Lucasovi Alariovi, jenž hlavou pohodně zacílil.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele