Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

play off o čtvrtfinále
10.12.2015 11:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sanfrecce předčilo nevyzrálý Auckland City a postoupilo do čtvrtfinále

Sanfrecce stejně jako v roce 2012 dokázalo skolit Auckland City a postoupit do čtvrtfinále MS klubů, kde narazí na afrického šampióna TP Mazembe. Domácím velmi pomohla brzká branka Jusukeho Minagawy. Po ní totiž zcela zavřeli svou obranu, a když se následně ve druhé půli trefil Cukasa Šiotani, bylo definitivně rozhodnuto.

Novozélandský celek měl v průběhu utkání až pětasedmdesátiprocentní držení míče. Jenže na tuhle statistiku se fotbal jednoduše nehraje. Hirošima takticky zvládla utkání brilantně, nechala soupeře hrát a ten na její vytříbenou hru v zadních liniích nenašel vůbec žádný recept. Chytrost zkrátka zvítězila nad bojovností.

Domácí se snažili vyloženě útočit snad jen v první desetiminutovce. Nejprve Nocuda vyzkoušel pozornost gólmana Spoonleyho z dálky a o pár chvil později se už prosadil Minagawa. Nocuda rozehrál rohový kop nakrátko, vyslal z hranice vápna ostrou střelu, kterou Spoonley neudržel, a Japonec před ním na hranici ofsajdu dorazil.

Ve 26. minutě mohl Minagawa přidat další zásah, skvěle do běhu mu totiž přihrál Šibasaki, jenže vyběhnuvší Spoonley brilantně zakročil. V závěru půle se k nebezpečné hlavičce propracoval ještě Šiotani, nicméně ten mířil jen doprostřed brány. Ani po přestávce se pak obrázek hry vůbec nezměnil.

Auckland City se snažil marně o vyrovnání, zatímco Sanfrecce čím dál více začínalo spoléhat na brejky. A i když i nadále držení míče patřilo jednoznačně hostům, byl to japonský celek, kdo byl na hřišti nebezpečnějším. V 58. minutě nevyšlo zakončení Douglasovi, v 63. minutě pak Asano mířil po zemi těsně vedle.

Dvacet minut před koncem již zasadili konečný úder. Šiotani se sice dostal do těžkého úhlu, ale přesto takovým jemným pokusem dokázal najít skulinku mezi nohama Spoonleyho. Od té doby byli už svěřenci Ramona Tribulietxe úplně neškodní. Navýšit náskok mohl navíc Douglas, musel by si však lépe seřídit mířidla.

Utkání se také neobešlo bez několika zraněných. Zatímco japonský lodivod Hajime Morijasu musel dokonce střídat hned třikrát právě kvůli zdravotním problémům svých svěřenců, jeho protějšek určitě nebyl nadšený, když v závěru musel být ošetřován Iwata pro poranění hlavy. Japonský obránce ve službách oceánského klubu ovšem i přes tekoucí krev nakonec dohrál.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
veikko

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele