Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

o 5. místo
16.12.2015 08:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Club América - TP Mazembe 2:1

Fotbalisté mexického Cruz Azul zaznamenali na turnaji o nejlepší klub světa vítězství, když dokázali přehrát zástupce afrického kontinentu z Mazembe v poměru 2:1. Diváci v japonské Osace se rozhodně nudit nemohli, k vidění bylo spousta gólových možností a určitě mohly padnout i více jak tři branky. Mexický celek tak obsadil konečné páté místo, klub s DR Kongo utrpěl druhou porážku na turnaji a končí na šesté pozici.

Cruz Azul rozhodlo o své výhře již v úvodní půl hodině, kde vsítilo obě své branky. Jeho soupeř snížil krátce před koncem prvního poločasu, na vyrovnání se už ale nezmohl. Přitom do úvodní větší šance utkání se dostal vítěz africké obdoby Ligy mistrů. Ve 13. minutě vystřelil z hranice pokutového území Adjei a jeho rána byla tečována k pravé tyči. nicméně brankář Muñoz byl u ní včas a dokázal balón zkrotit.

O minutu později si na druhé straně musel první zákrok připsat také brankář Gbohouo, po následném centru z pravé strany hlavičkoval z hranice brankového území Peralta a zamířil nad horní tyčku. Za další dvě minuty zasahoval strážce afrického celku znovu, když tvrdou ránu Arroya zblízka dokázal fantasticky odvrátit na rohový kop. Nejúspěšnější mexický klub historie se dostal do vedení v 19. minutě, kdy se trefil Darío Benedetto.

Na pravém křídle to skvěle udělal Aguilar a odcentroval před branku, kde se ocitl zcela volný Benedetto a hlavou do protipohybu bezmocného Gbohouoa rozvlnil síť. Cruz Azul navýšilo své vedení o devět minut později. Po střele z levé straně nedokázal brankář Mazembe balón zkrotit a k němu se následně dostal Martín Zúñiga, který ho zblízka napálil do branky. Africký šampion mohl vyrovnat zhruba deset minut před přestávkou.

Z více jak třiceti metrů napřáhl Mwepu a jeho nádhernou kroucenou střelu zastavilo až břevno. Ihned na to se na druhé straně postaral o skvělý lob Martínez a Gbohouo s velkými obtížemi vyrazil balón mimo tři tyče, ve 38. minutě vypálil z přímého volného kopu Samatta a Muñoz brilantně vytěsnil balón nad horní tyčku. Mazembe dokázalo snížit ve 43. minutě a svitla mu jiskřička naděje, autorem jeho jediné branky na turnaji se stal Rainford Kalaba.

Nejprve po rychlé akci vypálil tvrdě z pravé strany z deseti metrů Samatta a gólman mexického výběru vyrážel před sebe, dorážející Kalaba už měl snadnou práci. Pět minut po změně stran mohl vyrovnat Traoré, jeho střelu z osmnácti metrů zlikvidoval u bližší tyče Muñoz. Africký výběr pokračoval v tlaku i nadále a po hodině hry měl na svědomí další dvě velké možnosti.

Nejprve opět uspěl Muñoz proti tvrdé ráně Traorého z hranice pokutového území, po následném rohovém kopu hlavičkoval těsně vedle vzdálenější tyče Coulibaly. Postupem času začalo Mazembe riskovat a otevíralo okénka ve své defenzívě. V závěrečné pětiminutovce mohl navýšit vedení Cruz Azul dvakrát Arroyo. Ten nejprve těsně minul pravý vzdálenější roh a poté jeho pokus zlikvidoval Gbohouo, výsledek utkání se tedy již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele