Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

o 5. místo
18.12.2013 17:30 CET
1 : 5
(1:4)

Reportáž

Zápas o páté místo jasně ovládlo Monterrey

Fotbalisté mexického Monterrey ukázali světu, že zaváhání proti marocké Casablance bylo výjimečné a v boji o páté místo potvrdili roli favorita. Egyptské Al Ahly dokázali porazit již loni v boji o třetí místo v poměru 2:0, nyní mu uštědřili ještě větší porážku po výsledku 5:1. Hned čtyři branky zařídili již v úvodním dějství a prakticky nebylo co řešit. Egyptský celek tak ani napotřetí nedokázal v boji o konečné umístění uspět a skončil na MS klubů šestý.

CF se dostalo do vedení již ve 3. minutě, kdy téměř od rohového praporku odcentroval Juarez a po velmi efektivním zpracování vypálil ke vzdálenější tyči Neri Cardozo, který trefil volný prostor a rozvlnil síť. Ovšem Al Ahly se okamžitě vrátilo do hry o pět minut později. Emad Moteab přelstil ofsajdovou past a po nádherné přihrávce za obranu neměl problém zakončit přesně mezi nohy brankáře Ibarry.

Monterrey ale bylo od této chvíle mnohem lepším celkem a přesně v polovině prvního poločasu šlo znovu do vedení. Tentokráte poslal krásný pas za obranu Basanta a k míči se dostal César Delgado, který svou bombou propálil bezmocného brankáře Ekramyho. O pět minut později bylo s africkým týmem ještě hůře. Po rohovém kopu propadl balón až k volnému Leobardovi Lopézovi, který nepříliš tvrdou ranou překvapil Ekramyho - 3:1.

Po necelé půl hodině hry mohl zvýšit vedení Monterrey aktivní Cardozo, jeho chytrý lob těsně minul horní tyčku. Pět minut před přestávkou měl na kopačce čtvrtou trefu Humberto Suazo, jenž po velké hrubce gólmana Al Ahly nepochopitelně minul zívající klec. Stejný hráč se ovšem dočkal v poslední minutě první půlky, s přehledem totiž proměnil nařízený pokutový kop prudkou dělovkou k levé tyči - 4:1.

Po změně stran tempo hry opadlo, Monterrey i přes velký náskok mělo i tak míč častěji na kopačkách a s přehledem kontrolovalo průběh hry. Nakonec se dočkalo v 66. minutě, kde díky své druhé brance v utkání uzavřel gólový účet Delgado.

Ten po nádherné přízemní kombinaci využil finální přihrávky Suaza a svižnou střelou opět překvapil Ekramyho, který dnes rozhodně nebyl ve své kůži. Dvacet minut před koncem byl blízko snížení egyptský mladík Trezeguet, jenže svou lehkou tečí minul vzdálenější tyč a ve zbývajících dvaceti minutách se duel pouze v poklidu dohrával.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com, goalsarena.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Azza

pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl...ten Sherif Ekramy je pěknej cedník , tak třeba Al Ahly proti Mexikáncům uspějou do třetice třeba za rok.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele