Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

Reportáž

Sanfrecce Hiroshima - Auckland City 1:0

Revoluční technologie možná odstartuje další pokrok fotbalového světa a má za sebou úspěšnou premiéru v úvodním zápase mistrovství světa klubů 2012. Technika kontrolující brankovou čáru GoalRef však nakonec nemusela být využita. Žádné velké technické problémy jinak zjištěny nebyly. V prvním zápase v předkole zvítězil domácí japonský mistr Sanfrecce Hirošima v poměru 1:0.

Nicméně novozélandský výběr Auckland City rozhodně nesehrál špatnou partii a dokonce měl několik šancí na vyrovnání, jenže to se mu nepovedlo a na turnaji končí už v předkole. Největší nebezpečí na hřišti opět znamenal domácí útočník Hisato Sato, ale z branky se radoval v polovině druhého poločasu jeho spoluhráč Toshihiro Aoyama. Domácí byli hned od samého začátku mírně lepším týmem a vytvořili si také slibné příležitosti.

V té první se už v 7. minutě ocitl Sato, avšak jeho pokus z velké dálky dokázal zlikvidovat gólman Aucklandu Tamati Williams. Krátce po čtvrthodině hry zahrozil japonský výběr podruhé, po rohovém kopu Yojira Takahagiho střílel nebezpečně Koji Morisaki, Williams ale znovu předvedl brilantní zákrok. Po půl hodině hry zahrozili domácí znovu, kdy si nepovedeným odkopem dal málem vlastní branku stoper Takuya Wata, avšak brankář Williams na poslední chvíli tygřím skokem zabránil brance a odvrátil míč na roh.

Hirošima bušila do soupeře také těsně po přestávce. Do dobré hlavičky se dostal opět aktivní Sato a Williams znovu musel vytáhnout skvělý zákrok, následně si poradil i s nebezpečnou střelou Morisakiho. Nicméně japonský celek zužitkoval svou převahu v 65. minutě, když se z hranice vápna přímo do horní šibenice trefil Aoyama. Od této chvíle konečně celek z Nového Zélandu ožil a závěr zápasu přeci jen patřil jemu.

Střídající Emiliano Tade vypálil hodně nebezpečně k levé tyči a brankář Tukuya Masuda míč famózně vyrazil do bezpečí. Pět minut před koncem mohlo být definitivně rozhodnuto, když z malého vápna pálil Ryota Moriwaki, ale velkou šanci spálil a mířil vedle. Auckland naopak mohl ještě srovnat v nastaveném čase zásluhou Adama Dickinsona, jeho rána však šla těsně nad branku. Japonský celek se ve čtvrtfinále střetne s egyptským vítězem afrického kontinentu - Al Ahlí.

Autor: Viktor Sandev / goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sanfrecce jasně lepší mělo to být alespon 4:0 ale Williams byl dobrej.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele