Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

Reportáž

Sanfrecce Hiroshima - Al Ahly 1:2

Fotbalisté Al Ahly potvrdili mírnou roli favorita a postoupili na MS klubů v Japonsku do semifinále, kde vyzvou na souboj jihoamerického vítěze Corinthians. Ovšem japonský celek z Hirošimy nepředvedl vůbec špatný výkon a na domácí půdě neměl daleko k postupu, jenže nedokázal využít své šance. V souboji o páté místo tak vyze jiného asijského protivníka, tedy korejský Ulsan Hyundai, který prohrál v předchozím čtvrtfinále s mexickým Monterrey.

Egyptský celek se dostal velmi rychle do vedení o čtvrthodině hry, ovšem japonský soupeř po půlhodině dokázal srovnat. Nicméně dvanáct minut po přestávce dal mistr afrického kontinentu rozhodující branku. I když měla Hirošima několik šancí na vyrovnání, tak nakonec musí skousnout těsnou porážku. Hosté se dostali do vedení hned z první vážnější akce zápasu, do té doby měli míč většinou pod kontrolu domácí.

Po rychlém protiútoku se po přízemní kombinaci dostal k míči Al Sayed Hamdy a chytrou střelou obstřelili obranu protivníka i brankáře Shusaku Nishikawu. Nicméně po půl hodině hry bylo srovnáno, velkou hrubku totiž udělal kapitán Al Ahly Hossam Ghaly. Po jeho špatné přihrávce se k úchvatnému sólu odhodlal kapitán japonského celku Hisato Sato a krásnou přízemní střelou k tyči vrátil svůj tým do zápasu.

Nicméně po změně stran byli lepší hosté a nakonec strhli vedení zpět na svou stranu. Kazuhiko Chiba totiž odkopl míč pouze k Fathymu a po jeho centru zblízka skóroval Mohamed Abu-Trika. Poté ale domácí tlačili a v 80. minutě spálil velkou šanci Sato, který z úhlu mířil pouze do boční sítě. V samém závěru ještě předvedl několik jistých zákroků Sherif Ekramy a podržel svůj tým, v celém zápase navíc dával svému klubu velkou jistotu a Al Ahly tak postoupilo podle předpokladů do semifinále.

Autor: Viktor Sandev / goal.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
ryzskej

1:2

Reagovat
ryzskej

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele