čtvrtfinále
29.11.2011 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Semifinále i s účastí druholigisty: Cardiff zaskočil Blackburn

První výlet ven v rámci Carling Cupu a hned krach s druholigistou. Blackburn navázal na mizerné výkony v Premier League prohrou 0:2 na půdě Cardiffu. V jeho případě se tedy nic nemění na tom, že zažívá nejbáječnější jízdu touto soutěží za poslední bezmála půl století. Minule se velšský celek ocitl v semifinále Ligového poháru v sezoně 1965/66.

Steve Kean po tragické neděli přiznal, že ho předčasný odchod kamaráda Garyho Speeda velmi vzal - a že se teď nemůže pořádně soustředit na svou práci. Také prostředí hlavního města Walesu samozřejmě bylo smrtí legendy vlasti dotčeno, ačkoliv se Speed narodil na úplně opačném konci země. Koneckonců právě na stadionu v Cardiffu kouč domácí reprezentace před 17 dny odtrénoval své poslední utkání. A jeho památka zde byla uctěna vskutku příkladně.

Zápas vzhledem k okolnostem poměrně dlouho čekal na svůj opravdový zážeh. Rovers byli na míči od počátku silnější a také si vytvořili první šanci zápasu. Po osmnácti minutách se po rohu prosadil Hanley, jeho hlavička ale do sítě navzdory překonání brankáře Heatona nedoputovala. To Bluesbirds ve své první příležitosti nezklamali. Pedersen se uprostřed hřiště nechal školácky obrat o balon, což včas zpozoroval Miller, vystartoval na přihrávku od Gunnarssona, a přestože se s míčem v sólovém úniku dostal do ne úplně ideálního úhlu, zvládl procedit svůj projektil skrz Bunnovy nohy.

Po pěti minutách mohlo být vlastně hotovo. Znovu se málem prosadil Miller, tentokrát jeho pokus po šikovné akci vedené od postranní čáry zablokoval na čáře Dann. To každopádně nezměnilo nic na skutečnosti, že Cardiffu nezadržitelně rostla křídla. Velšané začínali čím dál víc napadat soupeřovu rozehrávku, s čímž se Rovers už nikdy doopravdy nevypořádali. Jednu z mála prověrek nabídl Heatonovi Dunn (jedna z pěti změn v základní sestavě), s jeho dalekonosným volejem si ovšem golman Cardiffu poradil.

Veškerý vítr z plachet hostům definitivně vzal Whittinghamův roh z 50. minuty. Kopnut byl totiž tak, že na něj nemohl dosáhnout brankář Bunn, a jeho zmatenosti pak dokonale využilo duo Gerrard-Kiss, které společně dotlačilo míč za čáru. Dále ještě nepřesně stříleli Gunnarsson a Miller, na druhé straně Heatona donutil k solidnímu zákroku Goodwillie. Ve zkratce už ale nebylo moc co řešit. Cardiffská obrana vypadala pevně a i přes mírný závěrečný tlak protivníka nakonec udržela nulu.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
diastan

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1, Blackburn má teď jiné priority.

Reagovat
paver

2:3

Reagovat
Fingulka

Tak se pan Kean znovu předvedl, když postavil jedenáctku která nemá ani hlavu ani patu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele